este prima mea postare pe acest forum. Ma aflu intr-o situatie oarecum bizara dar si dificila pentru ca stiu ca poate duce la divort - eu nu doresc asta.
Pe scurt:
- suntem casatoriti de 5 ani
- avem doi copii minori facuti in timpul casatoriei
- in timpul casatoriei, sotia ramas cu o mostenire de la tatal ei decedat
- eu nu detin alte bunuri decat cele cumparate la comun in timpul casatoriei: mobila, electrocasnice, etc
- am stat in chirie in utlimii 2 ani - pana in acest moment
- amandoi (atat eu si cat sotia) suntem luati in spatiul soacrei (avem buletin la adresa ei)
Premisele:
- din cauza serviciului meu relatia s-a racit oarecum, stres, nervi
- statul in chirie o stresa pe sotie - doreste stabilitate
- dificultati de comunicare din cauza egoismului, incapatanare de ambele parti
- sotia se ocupa cam 90% din timp de ei - sunt foarte atasati de ea - autoritatea mea este oarecum subminata si din cauza mea - jobul meu mancanca foarte mult timp si cere flexibilitate din partea mea
- in ultimele 2-3 luni, toti am fost mai calmi, insa soacra s-a mutat la noi sa ajute cu copiii - in timp ce eu munceam
- per total nu a existat vreodata violenta fizica intre noi, poate doar verbala escaladata de faptul ca sotia este foarte pasionala si tipa sau ridica tonul mai tot timpul, la mine, la copii - ocazional le mai arde cate o palma la fund si nu ii poate calma cand fac crize, decat foarte greu. (probabil pe fond de oboseala,etc)
Ce s-a intamplat:
- am avut o deplasare recent in care am primit un mail de la sotie
- am fost anuntat de sotie pe mail ca din cauza celor expuse mai sus (la premise) si "n" alte motive (nu am fost tandru, etc - povestea clasica) ca a luat decizia impreuna cu mama ei sa se mute din chiria unde stateam:
+ a luat cei 2 copii
+ a luat 90% din mobila/electrocasnice/etc din casa
+ a luat toate actele in original (in afara de actele mele)
+ a luat decizia impreuna cu mama ei sa cumpere o proprietate, astfel incat sa nu mai stea in chirie (la mana proprietarilor)
- m-am intors din delegatie, casa goala
- nu stiu unde s-au mutat, nu vor sa imi spuna
- mi-a transmit succint in mail/sms sa imi caut alt loc unde sa stau singur in chirie ptr moment
- mi-a sugerat sa ne vedem peste o saptamana dupa ce m-am intors din delegatie, aproape a trecut, tot spune ca nu are timp
- m-a acuzat de neglijenta in relatie, faptul ca nu imi pasa de ea/copii - i-am spus ca imi pare rau, stiu ca am gresit si vreau o noua sansa (vorbind sincer cu ea), insa tot refuza sa ne intalnim pe motiv ca nu are timp, e cu copiii, se ocupa de reorganizarea casei noi
- incet incet se formeaza un blocaj de comunicare - oricat imi cer iertare, recunosc greselile mari pe care le-am facut, sotia nu vrea sa intre in discutii/negocieri si simplu imi zice ca mai bine stam separati o vreme sa ne linistim putin
- imi cere bani ptr aproape toate cheltuielile: gradinita, doctor, etc - eu nu am nimic impotriva aici - doar incertitudinea ma streseaza
Intrebarile mele sunt:
- chiar daca suntem in chirie (deci nu domiciliul din buletin) - poate sa plece impreuna cu copii?
- poate sa cumpere o proprietate fara acordul meu si fara sa ma anunte inainte, din moment ce suntem casatoriti?
- eu sunt bine intentionat, inca tin la ea, am cea mai sincera intentie de impacare si vreau sa schimb tot ce mi-a reprosat, dar ce pot face daca tot refuza sa comunice, contramandand in fiecare zi intrevederea? nu stiu daca a gasit pe altcineva, dar chiar vreau sa restabilim relatiile.