avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Salvarea familiei - sotia s-a mutat fara sa ma anunte, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Salvarea familiei - sotia s-a mutat fara sa ma anunte, posibile solutii pentru remedierea situatiei

Buna ziua,

este prima mea postare pe acest forum. Ma aflu intr-o situatie oarecum bizara dar si dificila pentru ca stiu ca poate duce la divort - eu nu doresc asta.

Pe scurt:
- suntem casatoriti de 5 ani
- avem doi copii minori facuti in timpul casatoriei
- in timpul casatoriei, sotia ramas cu o mostenire de la tatal ei decedat
- eu nu detin alte bunuri decat cele cumparate la comun in timpul casatoriei: mobila, electrocasnice, etc
- am stat in chirie in utlimii 2 ani - pana in acest moment
- amandoi (atat eu si cat sotia) suntem luati in spatiul soacrei (avem buletin la adresa ei)

Premisele:
- din cauza serviciului meu relatia s-a racit oarecum, stres, nervi
- statul in chirie o stresa pe sotie - doreste stabilitate
- dificultati de comunicare din cauza egoismului, incapatanare de ambele parti
- sotia se ocupa cam 90% din timp de ei - sunt foarte atasati de ea - autoritatea mea este oarecum subminata si din cauza mea - jobul meu mancanca foarte mult timp si cere flexibilitate din partea mea
- in ultimele 2-3 luni, toti am fost mai calmi, insa soacra s-a mutat la noi sa ajute cu copiii - in timp ce eu munceam
- per total nu a existat vreodata violenta fizica intre noi, poate doar verbala escaladata de faptul ca sotia este foarte pasionala si tipa sau ridica tonul mai tot timpul, la mine, la copii - ocazional le mai arde cate o palma la fund si nu ii poate calma cand fac crize, decat foarte greu. (probabil pe fond de oboseala,etc)

Ce s-a intamplat:
- am avut o deplasare recent in care am primit un mail de la sotie
- am fost anuntat de sotie pe mail ca din cauza celor expuse mai sus (la premise) si "n" alte motive (nu am fost tandru, etc - povestea clasica) ca a luat decizia impreuna cu mama ei sa se mute din chiria unde stateam:

+ a luat cei 2 copii
+ a luat 90% din mobila/electrocasnice/etc din casa
+ a luat toate actele in original (in afara de actele mele)
+ a luat decizia impreuna cu mama ei sa cumpere o proprietate, astfel incat sa nu mai stea in chirie (la mana proprietarilor)

- m-am intors din delegatie, casa goala
- nu stiu unde s-au mutat, nu vor sa imi spuna
- mi-a transmit succint in mail/sms sa imi caut alt loc unde sa stau singur in chirie ptr moment
- mi-a sugerat sa ne vedem peste o saptamana dupa ce m-am intors din delegatie, aproape a trecut, tot spune ca nu are timp
- m-a acuzat de neglijenta in relatie, faptul ca nu imi pasa de ea/copii - i-am spus ca imi pare rau, stiu ca am gresit si vreau o noua sansa (vorbind sincer cu ea), insa tot refuza sa ne intalnim pe motiv ca nu are timp, e cu copiii, se ocupa de reorganizarea casei noi
- incet incet se formeaza un blocaj de comunicare - oricat imi cer iertare, recunosc greselile mari pe care le-am facut, sotia nu vrea sa intre in discutii/negocieri si simplu imi zice ca mai bine stam separati o vreme sa ne linistim putin
- imi cere bani ptr aproape toate cheltuielile: gradinita, doctor, etc - eu nu am nimic impotriva aici - doar incertitudinea ma streseaza

Intrebarile mele sunt:
- chiar daca suntem in chirie (deci nu domiciliul din buletin) - poate sa plece impreuna cu copii?
- poate sa cumpere o proprietate fara acordul meu si fara sa ma anunte inainte, din moment ce suntem casatoriti?
- eu sunt bine intentionat, inca tin la ea, am cea mai sincera intentie de impacare si vreau sa schimb tot ce mi-a reprosat, dar ce pot face daca tot refuza sa comunice, contramandand in fiecare zi intrevederea? nu stiu daca a gasit pe altcineva, dar chiar vreau sa restabilim relatiile.


Multumesc
Cu toata compasiunea dar dupa parerea mea trebuie sa va pregatiti ptr un divort + ordonanta intentate de sotie. E important sa intelegeti cu mintea si nu cu sufletul, acum. Cautati urgent un avocat bun pe minori-familie pentru a va ajuta sa obtineti cat mai multe drepturi dupa divort, macar teoretic. Luati urgent lagatura sau consultati cele postate pe net de catre ong-uri care militeaza pentru drepturile tatilor, daca va intereseaza relatia cu copiii dvoastra.
Inainte de toate sunteti barbat si chiar daca ati primit o lovitura pe la spate exact de la cine va asteptati mai putin, e cazul sa va reveniti rapid si lucid si sa actionati de acum in sensul propriilor dvoastra interese, salvand ceea ce se mai poate salva.
Va vorbesc prin prisma experientei personale dar si a altor tati care au trecut prin situatii asemanatoare: nu va mai asumati vreo vina acum! Cel mai probabil va fi folosita impotriva intereselor dvoastra si chiar a intereselor copiilor dvoastra!
Cautati urgent un avocat bun, dat fiind ca daca va introduce ordonanta, se va judeca rapid cu privire la incredintarea minorilor, pensie, legaturi personale. Restul..e mai putin importanty.
Sfatul meu, totodata, este ca dvoastra sa intentati divortul pe motiv de parasire nejustificata a domiciliului conjugal. Urgent, avocat!!!
Nu e chiar lovitura pe la spate, omul chiar isi recunoaste toate greselile.
Iar sfatul cu parasirea nejustificata a domiciliului conjugal e chiar [editat] in contextul in care omul e constient ca relatiile dintre el si sotia lui s-au racit considerabil, deci e foarte justificata parasirea. Omul si-a pus pe primul loc job-ul si s-a intamplat ce se intampla tuturor, mai devreme sau mai tarziu.

Mergeti la un mediator si invitati sotia la o mediere. In primul rand pentru a relua relatia cu copiii.


De plecat putea sa plece de oriunde, nu doar din chirie, asa cum si dvs puteti pleca oriunde va doriti.
De cumparat poate cumpara orice fara acordul dvs.
Pentru refacerea casniciei e mai complicat. E nevoie sa vreti amandoi. Poate va ajuta o consiliere psihologica de cuplu pentru a vedea daca mai aveti ce repara.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2015
Admin, administrator
Mai stați o vreme, dați-i timp și pace. Încercați sa vorbiți mai mult despre copii decât despre relația voastră.
Nu stiti nimic de copii acum, eu m-as axa pe asta pentru ca altfel pierdeti mult, legal, daca nu refaceti relatia cu ei si pentru ca o mama apreciaza ca implicare in familie daca sotul sau are o relatie buna cu copiii.
Faceti ceva cu jobul ala.
Cand platiti doctor, mergeti la doctor cu ei si sotia. Mergeti oriunde sunt ei ca sa nu mai existe scuza lipsei de timp. ok, nu are timp, nu-i nimic, mergeti dv. unde se afla ei. Mergeti la gradinita daca vreun copil e inscris la una, mergeti si ajutati sotia sa rezolve una-doua treburi ca sa vada implicare si sa eliminati, si cu asta, scuza timpului.
Scuze la telefon cu cereri de intalniri cand puteti dv. si fara ca ea sa rezolve nimic pot parea... tot fara implicare din partea dv.

Si contactati un avocat repede pentru partea cu copiii, incercati sa obtineti un program rapid la mica intelegere.

N-as spune ca a fost dragut sa plece doamna in lipsa sotului, e cam urat... totusi, asta se intampla, din experienta, mai degraba cand e lipsa majora de comunicare, cand nu stie stanga ce face dreapta.
Cel mai potrivit acum este să inițiați discuții în vederea îmbunătățirii urgente a lucruriluror, evident cu ajutorul unui avocat.

Trebuie să-i transmiteți soției faptul că oricât de supărată ar fi cu privire la relația conjugală nu are dreptul să procedeze în acest mod deoarece cei mai afectați sunt copiii. Trebuie să i se explice că oricâte greutăți există în relație trebuie păstrate aparențele de dragul copiilor (care au nevoie de liniște și stabilitate). Schimbările bruște îi va afecta toată viața. Faptul că prin plecarea soției s-au evitat discuții urâte la care să asiste și copiii este un lucru bun dar blocarea totală a contactului cu copiii este un lucru grav.

Toate demersurile trebuie făcute cu răbdare și calm deoarece sunt șanse ca situația să se remedieze de la sine.

Nu cred că soția vrea să divorțeze câtă vreme își exprimă ideea de a cumpăra o casă.

Alte discuții în legătură

Buna, chiar am patit-o, eu cu sotia avem 7 ani de casnicie ... vaneman92 vaneman92 Sotia m-a inselat cu cumnatul, asa informatie detine sora mea. Adica cu barbatul surorii mele, ea are probe. Eu muncesc peste hotare, avem 2 copii minori fata ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu caius mihai caius mihai buna!ma intereseaza ce inseamna parasire de domiciliu,si daca eu,ca sot si tata pot fi incadrat in categoria asta,in cazul in care plec din casa,intr-o ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa imi iau copiii si sa plec? ContSters412228 ContSters412228 Bună ziua, am dreptul sa ma angajez si sa nu mai locuiesc cu soțul daca avem doi copii?Nu il mai suport nici pe el nici pe maicasa.Poate sa îmi facă ... (vezi toată discuția)