avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt amenințat cu poliția când vreau să discut cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt amenințat cu poliția când vreau să discut cu mama copiilor mei. Ce pot face în această situație?

Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi pt. ca sunt disperat. Sotia cu care acum astept trecerea celor 30 zile pt. divort la notar ma ameninta de cate ori incerc sa comunic cu ea ca suna la politie ca o stresez/hartuiesc si daca nu tac.
Avem doi copii sub 2 ani si unele lucruri trebuie discutate dar ea gaseste motiv de atac in orice. Inafara de amenintare si initiere apel o suna vesnic pe mama ei la care ii spune minciuni de fata cu mine si ca dupa ce inchide cu ea va suna la politie (asta face in ultimul an deja).
Dupa divort in programul de vizita voi vizita copii si la domiciliul mamei (actual).
Amenintarile ma timoreaza cumplit si ma obliga sa ma izolez pt. a evita conflictul si ea vede asta. Nimeni din casa nu este in pericol.
Ce pot sa fac pe viitor cand sunt amenintat cu toate ca o face doar pt. a ma stresa ? Ce voi face in programul de vizita cand va continua cu acelasi comportament sa ma faca sa plec repede / sa nu mai am curaj vin sa vad copiii? Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inteleg, va ameninta ca suna la politie si?????? Ce le spune? Ca aveti alte idei decat are ea?
Ca tipete e usor, nu aud vecinii, vanatai nu are, deci de ce ar chema politia?
Nu mai cedati amenintarilor, lasati sa o cheme, or sa o gaseasca pe ea surescitata si pe dumneavoastra calm si mirat.
De asemenea, puteti inregistra dumneavoastra ce se intampla in casa fara ca ea sa stie.
o suna vesnic pe mama ei la care ii spune minciuni de fata cu mine si ca dupa ce inchide cu ea va suna la politie (asta face in ultimul an deja).

Asa si? Care este problema dumneavoastra ca ea isi minte mama?
Dupa divort in programul de vizita voi vizita copii si la domiciliul mamei (actual).

De ce?
Daca nu mai sunt alapteaza atunci puteti cere program de vizita cu copii la dumneavoastra acasa. De ce la mama?
Ce pot sa fac pe viitor cand sunt amenintat cu toate ca o face doar pt. a ma stresa ?

Invatati sa o ignorati.
Sau ii dati dreptate. Va spune ca sunteti un inutil? Da draga, asa este, nu stiu cum ai trait cu mine atata timp.....lucruri de genul. Calm, cu zambetul pe buze pentru ca adevarul este ca nu are ce sa va faca atata timp cat comportamentul dumneavoastra este decent si normal si mai mult, o aprobati.
Ce voi face in programul de vizita cand va continua cu acelasi comportament sa ma faca sa plec repede / sa nu mai am curaj vin sa vad copii? Multumesc.

Aveti 2 variante, prima, pentru care nu inteleg de ce nu ati optat ar fi cea in care luati copii la dumneavoastra acasa 2 week-end-uri pe luna si a doua in care cereti ca programul de vizita sa se desfasoare la Protectia Copilului la sediu mai ales pentru a monitoriza situatia in cazul in care sunteti hartuit emotional si lucrurile acestea se intampla in fata minorilor.

multumesc pt. raspuns

When a scris:

Asa si? Care este problema dumneavoastra ca ea isi minte mama?

Odata ca o face numai in fata mea si doi ca se super victimizeaza ca ma intreb cum de nu suna maica-sa la politie.

Probabil ca o vrea martor in instanta daca nu finalizam la notar.

Problema este ca pana se finalizeaza si partajul trebuie sa locuim impreuna. Partajul nu este in favoarea ei. Si observ ca incearca sa provoace scandaluri pe care le infloreste.
Sfatul meu este sa mergeți la avocat ca sa va informati exact daca nu cumva ar fi mai bine sa va judecati.
Multi care au divorțat la notar au mari probleme si cand spun asta ma refer la tati.
Nu faceti greseala celor care nu au procedat în acest mod pentru ca dvs. aveti posibilitatea de a sti pe cand ei nu au avut aceasta posibilitate.
O consultație juridică completă pe problemele dvs. ar dura două ore de discuții ca sa va lămuriți cu tot.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inainte de a porni totusi un conflict juridic incercati o mediere la un mediator din zona dvs. eventual cu studii juridice(pate fi si avocat). O astfel de alegere va fi in mod normal apreciata si de sotia dvs, O astel de abordare poate genera si o eventuala solutie de impacare, sau poate "pregati terenul" pentru o intelegere echitabila la notar. Varianta avocat - instanta sa fie ultima dvs. optiune.
Odata ca o face numai in fata mea si doi ca se super victimizeaza ca ma intreb cum de nu suna maica-sa la politie.

Probabil ca o vrea martor in instanta daca nu finalizam la notar.


Soacra nu poate sa fie martor pentru simplul motiv ca se afla la celalalt capat al firului, nu cu dumneavoastra in casa.
Iar chemarea politiei in loc sa fie in dezavantajul dumneavoastra ar fi din contra, un avantaj. Pentru ca asa cum am spus, doamna nu va prezenta nici o vanataie, nimic, doar o gramada de povesti si un sot cu ochii somnorosi.
Ea incearca sa obtina o reactie de la dumneavoastra si cat timp va reusi va continua.
Ca se supervictimizeaza, ca se da cu capul de pereti, nu e treaba dumneavoastra.
Va sfatuiesc sa apelati la un mediator, sa stabiliti clar un program de vizita pentru copii cu luare la domiciliul dumneavoastra, adresele de email unde sa va informati reciproc despre starea de sanatate a copilor, gradinita, etc plus modul in care se va desfasura execrcitarea autoritatii parintesti, modul in care veti participa la chetuielile pentru cresterea minorilor. Cu lucrurile lamurite in felul acesta elimnati posibilitatea ca mai incolo sa spuna ca nu e de datoria mea, ti-am zis la telefon sau nu am stiut.
V-as sfatui sa tineti cont de faptul si ca vorbim de o mama cu doi copii mici care probabil trece si prin niste schimbari hormonale dificile plus divortul.....nu va ganditi ca doamnei ii este usor sau ca se trezeste dimineata cu gandul de a va face viata amara. Incercati desi va este greu sa va puneti putin si in locul ei. Buna sau rea, e cea cu care veti face echipa sa cresteti copii.

Alte discuții în legătură

Divort si copil mastefan mastefan Buna ziua Ma numesc V.J si va voi spune pe scurt problema mea; sunt casatorit de 9 ani si din aceasta casatorie a rezultat o fetita de 6 ani .In toti acest ... (vezi toată discuția)
Soția îi interzice copilului să vorbească cu mine. ce soluții legale ar fi pentru a scoate copilul de sub influența ei? mika2010 mika2010 Buna ziua! Va rog să-mi dați un sfat referitor la următoarea situație. Locuiesc cu soția și copilul minor (9 ani). În ultimul an au intervenit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - program de vizita copil minor aurelboss2007 aurelboss2007 am si eu o intrebare ,sunt casatorit avem un copi de 2 ani si 2 luni iar de 1 an si 6 luni nu mai suntem impreuna eu de 9 luni sunt plecat din tara acum sunt ... (vezi toată discuția)