avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Salvarea familiei - sotia s-a mutat fara sa ma anunte, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Salvarea familiei - sotia s-a mutat fara sa ma anunte, posibile solutii pentru remedierea situatiei

Buna ziua,

este prima mea postare pe acest forum. Ma aflu intr-o situatie oarecum bizara dar si dificila pentru ca stiu ca poate duce la divort - eu nu doresc asta.

Pe scurt:
- suntem casatoriti de 5 ani
- avem doi copii minori facuti in timpul casatoriei
- in timpul casatoriei, sotia ramas cu o mostenire de la tatal ei decedat
- eu nu detin alte bunuri decat cele cumparate la comun in timpul casatoriei: mobila, electrocasnice, etc
- am stat in chirie in utlimii 2 ani - pana in acest moment
- amandoi (atat eu si cat sotia) suntem luati in spatiul soacrei (avem buletin la adresa ei)

Premisele:
- din cauza serviciului meu relatia s-a racit oarecum, stres, nervi
- statul in chirie o stresa pe sotie - doreste stabilitate
- dificultati de comunicare din cauza egoismului, incapatanare de ambele parti
- sotia se ocupa cam 90% din timp de ei - sunt foarte atasati de ea - autoritatea mea este oarecum subminata si din cauza mea - jobul meu mancanca foarte mult timp si cere flexibilitate din partea mea
- in ultimele 2-3 luni, toti am fost mai calmi, insa soacra s-a mutat la noi sa ajute cu copiii - in timp ce eu munceam
- per total nu a existat vreodata violenta fizica intre noi, poate doar verbala escaladata de faptul ca sotia este foarte pasionala si tipa sau ridica tonul mai tot timpul, la mine, la copii - ocazional le mai arde cate o palma la fund si nu ii poate calma cand fac crize, decat foarte greu. (probabil pe fond de oboseala,etc)

Ce s-a intamplat:
- am avut o deplasare recent in care am primit un mail de la sotie
- am fost anuntat de sotie pe mail ca din cauza celor expuse mai sus (la premise) si "n" alte motive (nu am fost tandru, etc - povestea clasica) ca a luat decizia impreuna cu mama ei sa se mute din chiria unde stateam:

+ a luat cei 2 copii
+ a luat 90% din mobila/electrocasnice/etc din casa
+ a luat toate actele in original (in afara de actele mele)
+ a luat decizia impreuna cu mama ei sa cumpere o proprietate, astfel incat sa nu mai stea in chirie (la mana proprietarilor)

- m-am intors din delegatie, casa goala
- nu stiu unde s-au mutat, nu vor sa imi spuna
- mi-a transmit succint in mail/sms sa imi caut alt loc unde sa stau singur in chirie ptr moment
- mi-a sugerat sa ne vedem peste o saptamana dupa ce m-am intors din delegatie, aproape a trecut, tot spune ca nu are timp
- m-a acuzat de neglijenta in relatie, faptul ca nu imi pasa de ea/copii - i-am spus ca imi pare rau, stiu ca am gresit si vreau o noua sansa (vorbind sincer cu ea), insa tot refuza sa ne intalnim pe motiv ca nu are timp, e cu copiii, se ocupa de reorganizarea casei noi
- incet incet se formeaza un blocaj de comunicare - oricat imi cer iertare, recunosc greselile mari pe care le-am facut, sotia nu vrea sa intre in discutii/negocieri si simplu imi zice ca mai bine stam separati o vreme sa ne linistim putin
- imi cere bani ptr aproape toate cheltuielile: gradinita, doctor, etc - eu nu am nimic impotriva aici - doar incertitudinea ma streseaza

Intrebarile mele sunt:
- chiar daca suntem in chirie (deci nu domiciliul din buletin) - poate sa plece impreuna cu copii?
- poate sa cumpere o proprietate fara acordul meu si fara sa ma anunte inainte, din moment ce suntem casatoriti?
- eu sunt bine intentionat, inca tin la ea, am cea mai sincera intentie de impacare si vreau sa schimb tot ce mi-a reprosat, dar ce pot face daca tot refuza sa comunice, contramandand in fiecare zi intrevederea? nu stiu daca a gasit pe altcineva, dar chiar vreau sa restabilim relatiile.


Multumesc
Este evident si se pare ca si dvs ati constientizat ca, sotia nu s-a trezit intr-o dimineata si s-a si mutat cu copii, lucrurile si mama; casnicia dvs era intr-un colaps afectiv, emotional , in care comunicarea era blocata. ”Vina” dvs este ca nu ati luat in considerare certurile, reprosurile sotiei, de fapt, nevoile sotiei , de fapt. Este adevarat ca nu acestea reprezinta modul potrivit de a le comunica, insa, cearta, scandalul, constituie un nivel saturat al sotiei, de a fi ignorata.Pt. ca ea asta a simtit, ca dvs nu o luati in seama, ca nu considerati ca problemele ei sunt importante pt. ds. Si de aici..in timp, detasarea, ruptura, si plecarea.
Din cate spuneti, dvs. va doriti refacerea relatiei. Si va felicit ca doriti sa incercati sa va refaceti casnicia - aceasta nu e un ”ceva” de unica folosinta - s-a ”stricat” , gata, aruncam si cumparam altul..! Sunt copii dvs , viata dvs la mijloc, acordati-le importanta cuvenita. Deocamdata, nu stiti ce simte, ce doreste sotia, iar in acest moment, exista prea multa tensiune si situatii conflictuale nerezolvate in cuplu, iar acestea nu constituie terenul propice pt. a relua dialogul.
Mama , soacra e posibil sa fie un factor exogen negativ, poate reusiti sa discutati cu ea, sa o imbunati, ca sa zic. Oricum, cu multa rabdare si tact trebuie actionat. Interesati-va si implicati-va de tot ce are legatura cu copii, aratata-tii ca ii iubiti si va pasa, insa ponderat, fara sa deranjati.
Ar fi f. bine sa reusiti sa mergeti la un psiholog, pentru a reusi sa va expuneti nemultumirile, pt a invata sa comunicati optim, asertiv, pt a va redescoper , si astfel sa va puteti da seama ce simtiti si doriti de fapt, dvs si sotia. Doar clarificand situatia dintre dvs veti putea alege in mod responsabil, matur si calm. Doar astfel , indiferent ce se va intampla, ramaneti impreuna , sau divortati, veti reusi sa comunicati si sa colaborati cu sotia in viitor , asigurand copiilor un climat civilizat, echilibrat , in care ei sa simta cat mai putin trauma despartirii.
Încercați sa o convingeți mai ales ca vine și Crăciunul.
Puteți sa ii spuneți ca aveți cadouri pentru minori.
Și ii dați și ei ceva...
Nu sunteti singurul care petrece putin timp cu familia. Suntem nevoiti sa muncim de dimineata pana seara (mai ales daca este vreo multinationala!), daca vrem sa oferim ceva mai mult copiilor nostri. Asta este realitatea romaneasca.
Din ce inteleg sotia are un program de lucru mai leger. Dar program de lucru mai lejer insemna si un salariu mai mic.
Si mai inteleg ca sotia nu mai vrea sa mai comunice cu dvs, dar vrea suport financiar de la dvs. A plecat si v-a lasat cu casa goala! Eu interpretez ca fiecare este pe cont propriu. Cel putin o perioada!
Unde putea sa plece o femeie cu 2 copii mici, o mama batrana si un salariu mic? Eu cred ca e la mama ca nu isi permite sa achite singura si chirie si intretinere-hai ca bona o are pe mama-dar de mancat tot trebuie sa manance. Fie doamna si-a gasit un alt sponsor si s-a saturat sa va tot reincalzeasca mancarea, fie o sa se intoarca in curand la dvs. -asta doar in cazul in care singurul motiv pentru care a plecat este doar acela invocat de dvs.si anume acela ca lucrati din greu si pana tarziu, ca multi alti barbati din tara asta. Personal nu cred ca o femeie pleaca de acasa doar pe acest considerent. Mai ganditi-va poate ca mai aveti si alte lipsuri la activ si incercati sa gasiti o persoana eventual un prieten comun care sa va ia apararea, poate acum ca vine si Craciunul cine stie revine si doamna la sentimente mai bune-cu conditia ca pe viitor sa nu mai calcati pe bec si sa va aduceti aminte ca nevasta nu e un obiect acolo in casa dvs.care face mancare, vede de copii si mai si lucreaza ca sa nu-i scoateti ochii ca o intretineti dvs. Sa fim seriosi ca femeia nu e un robotel, e si ea o fiinta umana acolo care are nevoie de tandrete, de o floare, o iesire in oras, etc. Incercati sa mai reflectati la ce ati trait si luptati pentru a va recuceri femeia iubita si mama copiilor dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2015
Justitiarul711, utilizator
e ok, s-a rezolvat, incet incet ne impacam ( o consiliere psihologica poate face minuni). se poate inchide intrebarea. multumesc tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, chiar am patit-o, eu cu sotia avem 7 ani de casnicie ... vaneman92 vaneman92 Sotia m-a inselat cu cumnatul, asa informatie detine sora mea. Adica cu barbatul surorii mele, ea are probe. Eu muncesc peste hotare, avem 2 copii minori fata ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu caius mihai caius mihai buna!ma intereseaza ce inseamna parasire de domiciliu,si daca eu,ca sot si tata pot fi incadrat in categoria asta,in cazul in care plec din casa,intr-o ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa imi iau copiii si sa plec? ContSters412228 ContSters412228 Bună ziua, am dreptul sa ma angajez si sa nu mai locuiesc cu soțul daca avem doi copii?Nu il mai suport nici pe el nici pe maicasa.Poate sa îmi facă ... (vezi toată discuția)