avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Activitate NeoNeo

Activitate NeoNeo

Mai nou,azi ma trezesc cu amenintare de reclamatie la politie pentru hartuire si amenintare la adresa celor 2 cucoane din asociatie care au copia actului.
Doar pentru faptul ca le-am cerut telefonic de 2 ori si 4 mesaje scrise,ma amaninta cu reclamatia la politie.
Deci ori nu-s normale,ori chiar o vor face,insa cred ca mesajul de santaj cu existenta acelei copii e suficient pentru politie sa inteleaga ca nu exista hartuire si amenintare la viata privata a nimanui,atata timp cat eu imi cer doar o copie.
In schimb am asa cum am spus am inregistrarile telefonice cu amenintari grave la adresa pesonala si a familei...
Azi am mers la politie,insa nu am gasit pe nimeni acolo,insa mi-au zis ca la mesaje se fac fotocopii,precum sunt primite si inregistrarile audio.
Doar sa fac in scris reclamatia.
Buna ziua,
o anumita persoana fizica mi-a expediat sms cum ca ar detine o copie de buletin de-a mea,copie care a fost facuta in urma cu vreo 2 luni pentru inregistrarea intr-o asociatie de protectie a animalelor,insa acea copie nu a mai fost folosita niciodata si nici inregistrarea in cauza.Eu neexistand in acea asociatie.
Acum dupa perioada asta,timp in care i-am cerut copia o singura data insa am fost ignorat,ma trezesc cu un mesaj in care sunt amenintat cu politia pentru un anumit cuvant adresat undeva pe facebook,amenintare in care spune ca are copia mea de buletin,plus ca au datele mele de ip sustrase din postare,vorba vine.
I-am telefonat si i-am zis sa imi returneze copia pt ca nu are nici un drept sa o tina.A refuzat spunand ca mesajul este o minciuna,ca de fapt nu o are.O alta persoana din asociatie care a facut copia respectiva nu recunoaste telefonic ca ar fi existat vreodata o copie,dar apoi se contrazice si spune ca a aruncat copia si nu o mai are,aceasta persoana fiind presedinta asociatiei respective,in timp ce persoana cu measjul este vicepresedinte si nu i-am inmanat copia respectiva ei,desi sustime in sms ca o detine si ca merge la politie cu ea pentru reclamatia unui cuvant jignitor pe facebook,dintr-un cont anonim,nu al meu.
I-am spus ca daca are copia atunci sa se duca la politie sa faca reclamatia,unde banuiesc ca va fi intrebata de unde are copia respectiva.Mai ales ca datele mele nu figureaza niciunde in asociatie.
Insa spune ca mesajul este o minciuna si trece la amenintari telefonice prin intermediul sotului ei,care ameninta cu capete sparte,batai,pile in politie etc...Am primit si amenintari la adresa sotiei.Si refuza sa recunoasca mesajul.
Insa am inteles ca sms-surile se pot legaliza la notar si considerate proba.
Cum sa procedez,avand in vedere ca nu imi pot scoate copia,care e posibil sa aiba si o alta copie?Cum sa procedez cu amenintarile telefonice care le-am inregistrat in timp ce mi-a spus si ea la randul ei ca le inregistreaza,desi eu nu am adus injurii si amenintari?
Apoi,chiar daca e vorba de un cont facebook,anonim sau nu,exista dreptul de a inregistra IP-ul daca e posibil asa ceva si extragerea de date personale fara un mandat?
In concluzie persoana respectiva spune in scris in sms si telefonic multe lucruri ilegale,detinerea de copie a unui act,apoi negarea faptului,obtinerea de date personale din IP-ul unui calculator,amenintari telefonice de integritate fizica asupra propriei persoane si a sotiei,cu haituire la servici si pe strada,inclusiv la domiciliu.
E o situatie complicata,insa vreau sa o rezolv pe cale legala,avand ca dovezi sms-suri si apeluri telefonice inregistrare.
Multumesc!
Probleme generale in Romania,unde angajatorul incalca absolut toate drepturile,abuzeaza verbal,salarial etc,probleme carora vreau sa le pun capat,chiar daca asta ar insemna sa imi pierd locul de munca.
Firma are undeva la vreo 20 de angajati,iar aproape jumatate din ei sunt familia,tata,fiu,sotie,frate,sora etc.
Binenteles salariile nu sunt cele declarate fiscal,ci sunt la negru,cu mult peste salariul minim pe economie,ceea ce nu pot demonstra,decat daca li se face o evaluare la sange a baniulor care trec prin firma.
Ca sa mentina un nivel de teroare in firma,orice incercare de obtinere a drepturilor ce sunt omise si incalcate,se face prin penalizarea din salar,penalizare care este trecuta "la caiet",intr-un caiet in care exista bani si socoteli la negru trecute,el fiind practic inexistent in sistemul firmei.Nu exista penalizare cu avertisment sau referat.A doua metoda de penalizare ca angajatul sa isi tina gura in orice problema legata de nemultumiri e amenintarea verbala de concediere pe loc sau cu 15 zile,dupa cum ii taie capul.
In majoritatea cazurilor,penaliarile sunt date pentru motive diverse,ce nu tin de fisa postului...penalizari se dau pt absolut orice nu ii convine patronului!!!
Ca patronul sa nu se streseze prea tare se foloseste de o persoana angajata de multi ani in firma,pentru a stresa,abuza,manipula,injura angajatii,fiind pe post de turnator in firma,iar orice s-ar intampla respectiva pers are dreptate,fara a se analiza situatia.Persoana respectiva nu detine o functie ierarhica sau o functie anume.Se foloseste de metoda,"stai calare pe ei"!!!Deci,incepand de la injuraturi,expresii vulgare,uzarea vietii personale,religie etc absolut totul se foloseste in umilirea angajatilor!!!Si totul se rezuma cu taierea din bani,care se trec in acel caiet fantoma,iar la salar,angajatul primeste mai putin,uneori existand atatea penalizari incat nici 75% din salar nu mai primeste!!!
Se pare ca exista o spaga ce se da mereu unei anume pers din ITM ca sa treaca cu vederea orice control.Dar,pentru evitarea unor surprize din partea ITM angajatilor li se spune ce sa declare sau sunt amenintati ca daca declara ceva,a doua zi sunt concediati!!!
Se munceste mult peste orele normale legale,nefiind platite si nici mentionate in contract.Se munceste si sambata de 75% din program si aceste zile nu sunt platite,iar in caz de control,angajatilor li s-a spus sa declare ca se da liber prin rotatie,desi nimeni nu are liber,plus ca nu exista foaia ce dovedeste acel liber!!!
In zilele de sarbatori legale li se baga sub nas angajatilor foaia prin care ei declara ca sunt de acord sa munceasca in acele zile,contra unor zile libere sau bani,care nu se dau niciodata!!!Un angajat a fost concediat pentru motivul ca nu a vrut sa semneze si acerut acele drepturi!!!
Pauzele sunt de 40 min,desi programul e de 9 ore,de munca fizica intensa in exterior,iarna-vara,mers pe jos tot programul fara posibilitatea de un ragaz de odihna,carat greutati manual etc.Pe ger sau pe canicula nu se acorda nici un drept!!!
Nu exista echipament de lucru si protectie,iar atunci cand s-a facut acest lucru a fost imputat din salar fortat,altfel fiecare e dator sa se protejeze in munca ce o face pe banii sai.
In orice sedinta,din cauza ca in trecut au fost inregistrate pe telefon amenintarile din sedinta,se obliga angajatii sa-si inchida telefoanele sau sa le lase intr-o alta incapere,ori se ia cate un angajat pe rand la amenintat intr-o camera separata,binenteles fara telefon ca sa nu aiba dovezi pentru reclamarea abuzurilor verbale sau de altfel!!!
Se folosesc des tehnici de umilire si amenintare ce includ propria persoana,familia,sotia,sotul,religia,statutul social,statutul educational etc.
In principiu e o firma unde angajatorul isi considera angajatii sclavi cumparati si nu persoane angajate!!!
Avand in vedere ca e o afacere in familie,toti membrii folosesc aceste tactici si abuzuri,asupra celorlalti.
Practic cum se poate ataca genul asta de abuzuri si ilegalitati,avand in vedere ca e mai greu de demonstrat unele lucruri,patronul evitand camerele video,telefoanele etc orice sursa de dovada,plus,amenintarea asupra celorlalti sa taca sau sa nu recunoasca,mergand pana acolo unde amenintarea a ajuns incat sa spuna unui angajat ca daca face reclamatie,va plati doi-trei angajati sa nu recunoasca nimic in cazul unui control!!!
Cine ma poate ajuta sa ii aduc legal sa plateasca toate astea?
Multumesc!