avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Copie de buletin ilegala retinuta si santaj cu ea
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Copie de buletin ilegala retinuta si santaj cu ea

Buna ziua,
o anumita persoana fizica mi-a expediat sms cum ca ar detine o copie de buletin de-a mea,copie care a fost facuta in urma cu vreo 2 luni pentru inregistrarea intr-o asociatie de protectie a animalelor,insa acea copie nu a mai fost folosita niciodata si nici inregistrarea in cauza.Eu neexistand in acea asociatie.
Acum dupa perioada asta,timp in care i-am cerut copia o singura data insa am fost ignorat,ma trezesc cu un mesaj in care sunt amenintat cu politia pentru un anumit cuvant adresat undeva pe facebook,amenintare in care spune ca are copia mea de buletin,plus ca au datele mele de ip sustrase din postare,vorba vine.
I-am telefonat si i-am zis sa imi returneze copia pt ca nu are nici un drept sa o tina.A refuzat spunand ca mesajul este o minciuna,ca de fapt nu o are.O alta persoana din asociatie care a facut copia respectiva nu recunoaste telefonic ca ar fi existat vreodata o copie,dar apoi se contrazice si spune ca a aruncat copia si nu o mai are,aceasta persoana fiind presedinta asociatiei respective,in timp ce persoana cu measjul este vicepresedinte si nu i-am inmanat copia respectiva ei,desi sustime in sms ca o detine si ca merge la politie cu ea pentru reclamatia unui cuvant jignitor pe facebook,dintr-un cont anonim,nu al meu.
I-am spus ca daca are copia atunci sa se duca la politie sa faca reclamatia,unde banuiesc ca va fi intrebata de unde are copia respectiva.Mai ales ca datele mele nu figureaza niciunde in asociatie.
Insa spune ca mesajul este o minciuna si trece la amenintari telefonice prin intermediul sotului ei,care ameninta cu capete sparte,batai,pile in politie etc...Am primit si amenintari la adresa sotiei.Si refuza sa recunoasca mesajul.
Insa am inteles ca sms-surile se pot legaliza la notar si considerate proba.
Cum sa procedez,avand in vedere ca nu imi pot scoate copia,care e posibil sa aiba si o alta copie?Cum sa procedez cu amenintarile telefonice care le-am inregistrat in timp ce mi-a spus si ea la randul ei ca le inregistreaza,desi eu nu am adus injurii si amenintari?
Apoi,chiar daca e vorba de un cont facebook,anonim sau nu,exista dreptul de a inregistra IP-ul daca e posibil asa ceva si extragerea de date personale fara un mandat?
In concluzie persoana respectiva spune in scris in sms si telefonic multe lucruri ilegale,detinerea de copie a unui act,apoi negarea faptului,obtinerea de date personale din IP-ul unui calculator,amenintari telefonice de integritate fizica asupra propriei persoane si a sotiei,cu haituire la servici si pe strada,inclusiv la domiciliu.
E o situatie complicata,insa vreau sa o rezolv pe cale legala,avand ca dovezi sms-suri si apeluri telefonice inregistrare.
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2016
NeoNeo, utilizator
Cel mai recent răspuns: NeoNeo , utilizator 19:09, 6 Iunie 2016
SMS-urile pot fi falsificate sau trimise de un tert care are acces la mobil, asa ca in sine sunt doar o pista de cercetat si nu dovedesc identitatea faptasului, asupra careia in penal nu trebuie sa existe dubii. Inregistrarile proprii pot fi trucate, asa ca daca nu sunt interceptari efectuate de organele de cercetare penala, ele au cel mult rolul de indicii, nu de probe (dovezi). Daca vreti sa actionati concret, va prezentati la Politie si le dati copii dupa tot ce ati descris mai sus si mai departe este treaba Politiei cum si daca actioneaza.
Mai nou,azi ma trezesc cu amenintare de reclamatie la politie pentru hartuire si amenintare la adresa celor 2 cucoane din asociatie care au copia actului.
Doar pentru faptul ca le-am cerut telefonic de 2 ori si 4 mesaje scrise,ma amaninta cu reclamatia la politie.
Deci ori nu-s normale,ori chiar o vor face,insa cred ca mesajul de santaj cu existenta acelei copii e suficient pentru politie sa inteleaga ca nu exista hartuire si amenintare la viata privata a nimanui,atata timp cat eu imi cer doar o copie.
In schimb am asa cum am spus am inregistrarile telefonice cu amenintari grave la adresa pesonala si a familei...
Azi am mers la politie,insa nu am gasit pe nimeni acolo,insa mi-au zis ca la mesaje se fac fotocopii,precum sunt primite si inregistrarile audio.
Doar sa fac in scris reclamatia.
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2016
NeoNeo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala poll1 poll1 Buna seara, va rog sa imi spuna cineva , daca depui o plingere penala la politie ,(hartuire, amenintare cu moartea, mesaje, sunat incontinuu...) cel ce se ... (vezi toată discuția)
Amenintare. exista posibilitatea sa fie condamnat la inchisoare ? ATAT ATAT Vă prezint o situatie a fratelui meu. O relatie intre 2 persoane care intr-un final se despart dar el continua sa o tachineze...fie prin telefon fie prin ... (vezi toată discuția)
"hartuire sexuala" student19 student19 Buna ziua! De doua zile sunt intr-o presiune continua datorata unui anumit incident/glume neinspirate. Dorind sa facem o gluma printr-un sms cu un coleg, i-am ... (vezi toată discuția)