Va multumesc frumos. Va anunt azi daca mi-au primit banii. O sa aflu cand e consiliu si o sa aduc in discutie treaba cu apometrul pe apa rece la baie.
Va rog sa ma scuzati ca nu am asteptat raspuns si am postat consecutiv, fara a astepta raspuns. Voi respecta regulamentul. Nu am stiut . scuzele mele!
Da. va multumesc Acum sunt foarte lamurita! Eu o sa-l sun azi pe administrator si ii voi plati intretinerea cu mai putin cei 52 lei...care sunt pt persoana care nu a locuit aici 15 zile. Sper sa primeasca banii. Daca nu . Eu nu stiu ce sa mai fac. Sunt Imposibili oamenii astia.
Vis a vis de apa...am doar suma trecuta...nu cat am consumat. Si da...am apometre.
In ceea ce priveste gazul..e la comun. Sunt doar 3 cu centrale pe gaz in bloc.
si spuneti-mi dv...eu nu pricepp...la bucatarie...am apometre pe apa calda si apa rece...iar la baie...avem doar pe calda DE ce???? si nu vor sa punem si pe rece. ca daca se strang 10 ppers...cu cerere atunci vom putea pune si pe rece. Asa am gasit in locuinta de cand m-am mutat acum 8 ani. Si nu stiu de ce?????
Desigur va spun imediat ce sume se aloca pt 1 persoana. scuze acum am vazaut mesajul. dar inca o data va spun ca e vorba doar de princiupiu si nu de 50- 100 ron in plus. este vorba ca presedinta si cei din asociatie spun ca nu este legal ceea ce spun eu. asta ma supara tare. va multumesc imediat va voi atasa si sumele si va multumesc ca m-ati invatat sa ma uit la costuri ...intr-un tabel de intretinere.
chelt/ pers - 104.54. aceasta este suma din tabel
chelt / suprafata- 58
apa calda - 97
deci 50,27 este costul pe o persoana
Inca ceva daca nu va suparati....Sunt apartamente cu 3 au 4 camere cu 3-4 persoane si platesc 60-70 la apa calda. Iar eu singura fiind platesc 97 apa calda???? Doar nu stau numai bagata in apa calda. Cu permisiunea dvs va pot trimite poza cu tabelul.de intretinere Poate ma lamuriti si pe mine. Multueesc
Da Eu stiu ca ei comit un abuz..Care este procedura cu instanta si cat ma costa o intrevedere cu un avocat sa punem cap la cap datele problemei. Va multumesc
Deci eu chiar i-am informat in scris si verbal..si le-am spus va rogpe luna decembrie sa ne treceti 2 persoane, deaorece sotul va petrece sarbatorile cu mine in buc, deci sigur depaseste 15 zile!
Buna seara! Am contestat lista de plata! am facut-o dupa afisarea intretinerii la 3 zile. Deci stiu ca m-ati informat ca o pot contesta in terme de 10 zie de la afisare. Apoi am priit raspuns in cateva zile ( 3 zile). Un raspuns pueril , infantil si nefondat ...cu nici o referire la lege...o polologhie de 3 pagini...cum ca toti locatarii vor suferii din cauza mea ca nu am platit intretinerea...ca n-o sa aiba bani de facturi tot din cauza mea....niste bazaconii. ASa si ca mai avem prin bloc oameni care mai pleaca cu sv...si ei nu se scot niciodata de la intretinere...pentru ca acect comitet al blocului nu e de acord. Va rog mult sa ma sfatuiti in continuare ( va multumesc si pentru sfaturile anterioare). Pe aceasta cale daca sunteti dispusi , chiar contra cost sa ma reprezentati. Eu nu vreau sa o las in coada de peste, deoaree , consider ca legea este facuta pentrua fi respectata de toate asociatiile de prorprietari. Va multumesc si un an minunat va doresc! Daca poteti sa ma informati si vis a vis de penalitatiile pentru neplata la zi a intretinerii. multumesc
pai doar eu locuiesc si de 8 ani platesc pentru 2 persoane. Acum 2 ani am facut cerere si l-am scos pe sot de la intretinere...cateva luni....apoi au inceput sa noteze zilele.cand venea sotul acasa cu toate ca eu sunt un om corect si informat..dar totusi....Ideea era daca sotul are locuinta secundara de serviciuin strainatate...cu contract...si inregistrat cum sa fac? In fiecare luna sa declar cate zile a venit acasa intr-o luna? sau avand locuinta de serviciu...nu tb sa mai plateasca aici conform cu cele gasite si postate mai sus? Va multumesc mult
pai pentru o pers...(cand am fost trecuta de 3 ori in opt ani )platesc 230 ron....Iarna doua peroane 550 ron- 600 ron
pai costurile 230 ron pe o pers ( asta s-a intamplat de cateva ori in 8 ani). Iarna 550- 600 ron pentru 2 pers
Practic are legatura cu OUG nr.97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani, astfel cum a fost modificata de legea nr.243/2009, care defineste notiunea de resedinta.
Art. 29. - Resedinta este adresa la care persoana fizica declara ca are locuinta secundara, alta decat cea de domiciliu.-
(2) Mentiunea de stabilire a resedintei se acorda pentru perioada solicitata, dar nu mai mare de un an, si are valabilitate pe timpul cat persoana locuieste in mod efectiv la adresa declarata ca resedinta. La expirarea acestui termen, persoana poate solicita inscrierea unei noi mentiuni de stabilire a resedintei.
Art. 31. - (1) Pentru inscrierea resedintei solicitantul va completa cererea pentru stabilirea resedintei, pe care o va depune impreuna cu actul sau de identitate si cu unul dintre documentele prevazute la art. 27.-
(2) Se excepteaza de la obligatia prevazuta la alin. (1):
a) persoana care locuieste la o alta adresa decat cea de domiciliu, in interesul serviciului sau in scop turistic;
b) persoana internata intr-o unitate sanitara/medicala.
Deci nu mai inteleg nimic! Sotul meu ar tb sa plateasca pt cele cateva zile petrecute in apt din buc sau nu ar tb sa plateasca deloc avand locuinta de serviciu si petrecand cea mai mare parte din timp in strainatate?
multumesc mult
Eu gasisem o lege...aici pe site..dar n-o mai vad privind reglementarile celor care au locuinta de serviciu...( exceptie de la plata cheltuielilor...la fel ca si cei internati in spital). sa era formulata
Multumesc mult! Tocmai asta este. D na Administrator nu prea spune nimic! dar Presedinta ma preseaza. Ca sa-l bagam o luna da , una nu....ca daca vine in weekend se fac 15 zile... ( poate ) si trebuie trecut la intretinere. DE 8 ani lucreaza sotul in strainatate.
Va rog frumos cand aveti timp poate imi puteti trimite o lege care reglementeaza aceasta chestiune! Multumesc din suflet! pentru a face contestatia, tb sa cunosc si reglementarile legii, O seara placuta si Sarbatori magice!
Buna Seara! Sotul meu nu lucreaza in tara! Are locuinta de serviciu in Sofia ( cu contract de inchiriere, inregistrat). Dar, in weekenduri vine acasa, o data da, o data nu. Si Administratoarea mi-a spus ca trebuie sa plateasca si el.
Ca daca sta mai mult de 15 zile, trebuie bagat la intretinere.Va multumesc!