avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numar persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numar persoane la intretinere

Buna Seara! Sotul meu nu lucreaza in tara! Are locuinta de serviciu in Sofia ( cu contract de inchiriere, inregistrat). Dar, in weekenduri vine acasa, o data da, o data nu. Si Administratoarea mi-a spus ca trebuie sa plateasca si el.
Ca daca sta mai mult de 15 zile, trebuie bagat la intretinere.Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2015
TuicaLiliana, utilizator
Contestati lista de plata in termen de 10 zile de la afisare.
Discutati cu presedintele asociatiei si nu cu administratorul, presedintele este reprezentantul AP.
Adminstratorul comite un abuz in acest caz.
Multumesc mult! Tocmai asta este. D na Administrator nu prea spune nimic! dar Presedinta ma preseaza. Ca sa-l bagam o luna da , una nu....ca daca vine in weekend se fac 15 zile... ( poate ) si trebuie trecut la intretinere. DE 8 ani lucreaza sotul in strainatate.

Va rog frumos cand aveti timp poate imi puteti trimite o lege care reglementeaza aceasta chestiune! Multumesc din suflet! pentru a face contestatia, tb sa cunosc si reglementarile legii, O seara placuta si Sarbatori magice!
Adriantot, moderator
HG nr. 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociaţiei, pe lângă drepturile şi îndatoririle prevăzute în
statutul asociaţiei de proprietari, au şi următoarele drepturi şi obligaţii:
A. Drepturi:
d) să primească explicaţii cu privire la calculul cotei de contribuţie la cheltuielile
asociaţiei de proprietari şi, eventual, să o conteste la preşedintele asociaţiei de proprietari,
în termen de 10 zile de la afişarea listei de plată.
Preşedintele asociaţiei de proprietari
este obligat să răspundă la contestaţie în termen de 7 zile;
Art. 17. -(1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu
domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună;
stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea
de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună,
conform hotărârii adunării generale;

[ link extern ]

Legea 230/2007 - legea asociatiilor de proprietari
[ link extern ]
cyan, moderator
multumesc mult

Eu gasisem o lege...aici pe site..dar n-o mai vad privind reglementarile celor care au locuinta de serviciu...( exceptie de la plata cheltuielilor...la fel ca si cei internati in spital). sa era formulata
Adriantot, moderator
Practic are legatura cu OUG nr.97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani, astfel cum a fost modificata de legea nr.243/2009, care defineste notiunea de resedinta.

Art. 29. - Resedinta este adresa la care persoana fizica declara ca are locuinta secundara, alta decat cea de domiciliu.-

Art. 30. - (1) Resedinta se inscrie in actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara.-
(2) Mentiunea de stabilire a resedintei se acorda pentru perioada solicitata, dar nu mai mare de un an, si are valabilitate pe timpul cat persoana locuieste in mod efectiv la adresa declarata ca resedinta. La expirarea acestui termen, persoana poate solicita inscrierea unei noi mentiuni de stabilire a resedintei.

Art. 31. - (1) Pentru inscrierea resedintei solicitantul va completa cererea pentru stabilirea resedintei, pe care o va depune impreuna cu actul sau de identitate si cu unul dintre documentele prevazute la art. 27.-
(2) Se excepteaza de la obligatia prevazuta la alin. (1):
a) persoana care locuieste la o alta adresa decat cea de domiciliu, in interesul serviciului sau in scop turistic;
b) persoana internata intr-o unitate sanitara/medicala.

Deci nu mai inteleg nimic! Sotul meu ar tb sa plateasca pt cele cateva zile petrecute in apt din buc sau nu ar tb sa plateasca deloc avand locuinta de serviciu si petrecand cea mai mare parte din timp in strainatate?
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Abuzurile presedintelui si administratorului de bloc denisee denisee Buna ziua. As dori sa fac o plangere pentru presedintele blocului si o plangere pentru administratorul blocului....as vrea sa stiu cui trebuie sa ma adresez. ... (vezi toată discuția)
Verificarea apometrelor mihaeladumitrache73 mihaeladumitrache73 Buna ziua, In blocul in care locuiesc, majoritatea locatarilor si-au pus apometre sau centrale de apartament. Eu nu, impreuna cu inca vreo 4 apartamente. ... (vezi toată discuția)
Intretinerea la bloc pt un copil irinukiry irinukiry As dori sa stiu daca un bebelus nu are facilitati la intretinere? Trebuie sa plateasca intretinerea cat un adult? Nu mi se pare normal si corect pentru ca el ... (vezi toată discuția)