avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intretinerea la bloc pt un copil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intretinerea la bloc pt un copil

As dori sa stiu daca un bebelus nu are facilitati la intretinere? Trebuie sa plateasca intretinerea cat un adult? Nu mi se pare normal si corect pentru ca el nu consuma ca un adult...
nici mie nu mi se pare normal, dar, cele mai multe asociatii de proprietari asa fac....unii cedeaza mai ales daca presedintele e posesor de caine....nu exista temei legal altcumva
nu exista in legislatie astfel de facilitati.
Da trebuie sa plateasca la fel cat un adult, de ce spuneti ca nu consuma cat un adult?
Cand il schimbati pampersul il aruncati la gunoi (si nu este unu pe zi!), cand ii pregatiti laptele folositi aragazul, cand il scoateti afara coborati cu liftul,cred ca uneori "consuma" mai mult decat un adult!
Legea spune ca se calculeaza cheltuielile pe numar de persoane care locuiesc in condominiu, nu specifica daca sunt copii, adolescenti sau adulti.
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2012
ContSters241232, utilizator
Norma in vigoare precizeaza obligatia de impunere la plata pentru calcularea cotelor de intretinere de la momentul in care o persoana locuieste mai mult de 15 zile pe luna in condominiu
Legea in vigoare nu face exceptii sau derogari dupa varsta sau alte criterii
Oricum consumul individual este probat eventual cu valoarea indexului aparatelor de contorizat consum montate in proprietatea privata
Intretinerea pentru o persoana presupune plata cotei la gaze, gunoi si curent electric. Asta inseamna cca 15-20 lei pe luna.

Alte discuții în legătură

Pt un bebelus de 2-3 luni se ia in calcul ca si persoana la chelt de intretinere expertu expertu Am rugamintea daca cineva imi poate spune pt copilasii cu varsta de pana la un an (cateva luni), daca se ia in calcul ca si persoana la cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Scutire copil sub 3 ani la intretinere - legea nr. 196/2018 Crispy2014 Crispy2014 Buna ziua. Stie cineva daca legea noua 196/2018 care abroga legea Legea nr. 230/2007(actualizata in 2017) mai prevede scutirea de la intretinere a copiilor ... (vezi toată discuția)
Repartizare diferentele apa Stefanescu Anca Stefanescu Anca suntem o familie de trei persoane(eu,sotul si copilul de 3 ani)si locuim iintr-o garsoniera ,intr-un bloc din sectorul 3 ,din luna iunie.Blocul are contor de ... (vezi toată discuția)