avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intretinerea la bloc pt un copil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intretinerea la bloc pt un copil

As dori sa stiu daca un bebelus nu are facilitati la intretinere? Trebuie sa plateasca intretinerea cat un adult? Nu mi se pare normal si corect pentru ca el nu consuma ca un adult...
Pe timpul iernii era intretinerea pentru 3 persoane 2 camere 450-500 ron,iar acum knd este vara si cald este de 320 ron si ceva maruntis la 4 persoane.Mi se pare mult,dar ce pot face? Explicatii ar trebui sa dea si cei care stau 5 persoane intr-un apartament si sunt trecute decat 2 la intretinere...dar cum exista diferente ca asa suntem noi oameni facem diferente si vorbim fara sa stim...nu prea este mai nimic de facut.
Ca sa va lamuriti, uitati-va pe lista de plata si cititi numai acele sume care figureaza la coloana cheltuieli pe numar de persoane. Celelalte cheltuieli, asa cum s-a spus mai sus, nu au legatura cu persoanele. Faptul ca acum aveti o suma aproape la fel de mare ca si iarna poate avea alte motive: reparatii ce se fac in acest sezon, revizii ale liftului, ale instalatiei de apa-canalizare, esalonarea.... Unele asociatii fac o esalonare a costurilor de incalzire din sezonul rece, acum in sezonul cald, pentru a fi mai suportabil proprietarilor.
Explicatii pot fi multe iar cei din asociatia dv va pot spune concret.
Repet ce-au incercat sa va expice si predecesorii.
Din sumele pe care le-ati mentionat, cotele de intretinere de 400-500 lei iarna si 300 de lei vara, doar o mica parte sunt in functie de numarul de persoane. Ponderea mare o au cotele de intretinere calculate in functie de cota parte indiviza. Deci nu are importanta mare ca locuiesc 2,3 sau 10 persoane in apartament.
Dupa cum a incercat cineva sa va explice, si se pare ca n-ati inteles, doar cheltuielile cu gazul, energia pentru iluminarea spatiilor comune si salubrizarea. Iar acestea au o pondere mica in totalul cotei de intretinere pe o luna.

Cu riscul de a va supara, va sfatuiesc la modul cel mai serios sa luati manualele de romana, DEX-ul, sau orice alte surse de informatii doriti si sa invatati sa scrieti corect.
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2012
grandanat, utilizator
@grandanat
Cu riscul de a va supara, va sfatuiesc la modul cel mai serios sa luati manualele de romana, DEX-ul, sau orice alte surse de informatii doriti si sa invatati sa scrieti corect.

Regulament forum:
1.1. Mesajele se scriu in limba romana. Ne-am dori sa se scrie si cu respectarea gramaticii si sintaxei limbii romane, dar uneori intelegem ca suntem un forum si nu aula Academiei Romane.
Interventie moderator.

@thran
@grandanat a facut o recomandare binevenita si numai ca un supliment la mesajul de baza esential, asa ca nu e cazul sa cadeti in pacatul :offtopic: -ului.
V-am mai rugat sa nu va mai implicati in moderarea forumului.

Sa revenim la subiectul discutat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pt un bebelus de 2-3 luni se ia in calcul ca si persoana la chelt de intretinere expertu expertu Am rugamintea daca cineva imi poate spune pt copilasii cu varsta de pana la un an (cateva luni), daca se ia in calcul ca si persoana la cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Scutire copil sub 3 ani la intretinere - legea nr. 196/2018 Crispy2014 Crispy2014 Buna ziua. Stie cineva daca legea noua 196/2018 care abroga legea Legea nr. 230/2007(actualizata in 2017) mai prevede scutirea de la intretinere a copiilor ... (vezi toată discuția)
Repartizare diferentele apa Stefanescu Anca Stefanescu Anca suntem o familie de trei persoane(eu,sotul si copilul de 3 ani)si locuim iintr-o garsoniera ,intr-un bloc din sectorul 3 ,din luna iunie.Blocul are contor de ... (vezi toată discuția)