TuicaLiliana a scris:
... pentru o pers...(cand am fost trecuta de 3 ori in opt ani )platesc 230 ron....Iarna doua peroane 550 ron- 600 ron
pai costurile 230 ron pe o pers ( asta s-a intamplat de cateva ori in 8 ani). Iarna 550- 600 ron pentru 2 pers
Asta ne spuneati in mesajele precedente si de aceea v-am rugat sa va uitati pe lista de plata. Suma de 230 lei pe o persoana era imposibil de inteles.
Acum at revenit si poate ati citit mai atent pe lista si ne spuneti ca
deci 50,27 este costul pe o persoana
Ceea ce, la limita, este mai de crezut. Asadar daca aceasta e suma pentru o persoana cam cu atat va incarca atunci cand va trece o persoana in plus. E cam mult dar poate sa fie adevarat daca aveti cumva gazul la comun iar acesta se plateste pe numar de persoane. O alta cheltuiala pe persoana este energia electrica pentru iluminat si lift ce poate fi 3-7 lei/persoana/luna. Iar ultima cheltuiala pe persoana poate fi in jur de 7 lei/ luna pentru salubritate. Asadar daca acestea doua din urma pot ajunge la 10-15 lei, pana la 50 lei ar fi costul gazului.
Aceste cheltuieli ar trebui sa le vedeti pe coloane separate pe lista de plata sau explicate alaturi. Asta ca sa stiti pe ce dati banii.
Spuneti ca:
Sunt apartamente cu 3 au 4 camere cu 3-4 persoane si platesc 60-70 la apa calda. Iar eu singura fiind platesc 97 apa calda???? Doar nu stau numai bagata in apa calda.
Pai consumul de apa nu depinde de suprafata apartamentelor si nici macar de numarul de persoane. Fiecare consuma cat vrea si plateste dupa consum. Avem si noi apartamente cu 2 persaone ce consuma 30 m.c. apa/luna dar si apartamente cu 5 persoane cu doar 1 m.c. apa consumata pe luna.
Nu aveti apometre in apartamente?
Pe lista de plata ar trebui sa vedeti cantitatea de apa consumata de dumneavoastra ca si de fiecare dintre vecini. Inmultind simplu aceasta cantitate cu pretul unui metru cub de apa (afisat pe lista), puteti constata daca este corect. Aici e simpla matematica. Verificati si vedeti ce consum aveti pe lista.