avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numar persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numar persoane la intretinere

Buna Seara! Sotul meu nu lucreaza in tara! Are locuinta de serviciu in Sofia ( cu contract de inchiriere, inregistrat). Dar, in weekenduri vine acasa, o data da, o data nu. Si Administratoarea mi-a spus ca trebuie sa plateasca si el.
Ca daca sta mai mult de 15 zile, trebuie bagat la intretinere.Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2015
TuicaLiliana, utilizator
Dumneavoastra declarati la asociatie numarul de persoane ce locuiesc in apartament luna de luna si acest numar de persoane este inregistart si vi se repartizeaza cheltuielile aferente acestor persoane.
Conform legii 230/2007 pot fi scutite de la plata cheltuielilor ce se repartizeaza pe numar de persoana, persoanele ce stau mai putin de 15 zile in apartament. Acestea cumulate intr-o luna si nu neaparat consecutive.
Totusi, spuneti-ne care este suma ce vi se repartizeaza intr-o luna pe o pesoana. De regula pe numar de persoane sumele sunt mici reprezentan consumul de energie electrica, salubritatea si in unele cazuri gazul metan.
pai doar eu locuiesc si de 8 ani platesc pentru 2 persoane. Acum 2 ani am facut cerere si l-am scos pe sot de la intretinere...cateva luni....apoi au inceput sa noteze zilele.cand venea sotul acasa cu toate ca eu sunt un om corect si informat..dar totusi....Ideea era daca sotul are locuinta secundara de serviciuin strainatate...cu contract...si inregistrat cum sa fac? In fiecare luna sa declar cate zile a venit acasa intr-o luna? sau avand locuinta de serviciu...nu tb sa mai plateasca aici conform cu cele gasite si postate mai sus? Va multumesc mult

pai pentru o pers...(cand am fost trecuta de 3 ori in opt ani )platesc 230 ron....Iarna doua peroane 550 ron- 600 ron

pai costurile 230 ron pe o pers ( asta s-a intamplat de cateva ori in 8 ani). Iarna 550- 600 ron pentru 2 pers
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2015
Adriantot, moderator
Adriantot a scris:

De regula pe numar de persoane sumele sunt mici reprezentan consumul de energie electrica, salubritatea si in unele cazuri gazul metan.

Fiind vorba despre Bucuresti nu prea exista contorizare individuala la gaz iar daca repartizarea diferentelor de apa se face pe nr de persoane atunci sumele pe persoana cresc.
Daca sotul vine doar in weekend, chiar daca in toate, tot nu se cumuleaza minim 15 zile.
@TuicaLiliana,
Nu are importanta ca sotul are sau nu locuinta de serviciu in alta parte, nu are importanta ca sta la hotel, la rude...anumite perioade. Important este cat timp locuieste in apartamentul situat in asociatia de proprietari de care discutam aici.
Asa ca atunci cand locuieste cu dumneavoastra mai mult de jumatate de luna, treceti-l la intretinere iar cand sta mai putin scoateti-l de la intretinere. Poate o luna da si una ba ar multumi pe toata lumea.
Cat priveste cheltuielile, gresiti cand ne explicati ca pentru o persoana platiti 230-600 lei/luna. Nu. Acele cheltuieli nu sunt pentru o persoana sau pentru doua persoane. Pe o persoana se repartizeaza doar cheltuielile cu ilumimatul pe casa scarii, salubritatea (in unele cazuri) si gazul metan daca nu sunteti debransati de la sistemul public de caldura. Aceste cheltuieli pot varia intre 10 si 50 lei/luna de persoana si nu pot ajunge la ceea ce spuneti dumneavoastra.
Cititi pe lista de plata si o sa vedeti ca acele sume de 230-600 lei cuprind multe alte acheltuieli ce se repartizeaza pe suprafata apartamentului sau pe consumuri (apa pe apometee, caldura pe repartitoare..) indiferent de numarul de persoane.
Chiar daca ati avea zero persoane intr-o luna tot ati avea de plata aceste sume ce se repartizeaza pe suprafata utila.

Buna seara! Am contestat lista de plata! am facut-o dupa afisarea intretinerii la 3 zile. Deci stiu ca m-ati informat ca o pot contesta in terme de 10 zie de la afisare. Apoi am priit raspuns in cateva zile ( 3 zile). Un raspuns pueril , infantil si nefondat ...cu nici o referire la lege...o polologhie de 3 pagini...cum ca toti locatarii vor suferii din cauza mea ca nu am platit intretinerea...ca n-o sa aiba bani de facturi tot din cauza mea....niste bazaconii. ASa si ca mai avem prin bloc oameni care mai pleaca cu sv...si ei nu se scot niciodata de la intretinere...pentru ca acect comitet al blocului nu e de acord. Va rog mult sa ma sfatuiti in continuare ( va multumesc si pentru sfaturile anterioare). Pe aceasta cale daca sunteti dispusi , chiar contra cost sa ma reprezentati. Eu nu vreau sa o las in coada de peste, deoaree , consider ca legea este facuta pentrua fi respectata de toate asociatiile de prorprietari. Va multumesc si un an minunat va doresc! Daca poteti sa ma informati si vis a vis de penalitatiile pentru neplata la zi a intretinerii. multumesc

Alte discuții în legătură

Abuzurile presedintelui si administratorului de bloc denisee denisee Buna ziua. As dori sa fac o plangere pentru presedintele blocului si o plangere pentru administratorul blocului....as vrea sa stiu cui trebuie sa ma adresez. ... (vezi toată discuția)
Verificarea apometrelor mihaeladumitrache73 mihaeladumitrache73 Buna ziua, In blocul in care locuiesc, majoritatea locatarilor si-au pus apometre sau centrale de apartament. Eu nu, impreuna cu inca vreo 4 apartamente. ... (vezi toată discuția)
Intretinerea la bloc pt un copil irinukiry irinukiry As dori sa stiu daca un bebelus nu are facilitati la intretinere? Trebuie sa plateasca intretinerea cat un adult? Nu mi se pare normal si corect pentru ca el ... (vezi toată discuția)