avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Activitate sergiu.sv

Activitate sergiu.sv

Discuție Drept civil
X,Y parinti ;
Z,T copii .
Z (unul dintre copii lui X si Y) a cumparat de la Y (parintele acestuia) 1/2 din proprietate cu contract de vanzare cumparare in anul 1995. Contractul de vanzare cumparare s-a incheiat dupa decesul celuilalt parinte Y si dupa renuntarea la succesiune a ambilor copii (Z si T). Z nu a iesit din indivziune cu proprietatea cumparata .Intre timp Z a investit in proprietate aducand imbunatatiri substantiale ambelor parti din proprietate ( Ex :nu era posibil izolarea termica a etajului fara parter, sau schimbarea caloriferelor din imobil numai la etaj cand instalatia termica era comuna si/sau shimbarea structurii acoperisului si acoperirea cu tabla Lindab etc. La aceste cheltuieli nu a participat nici X (parintele in viata) nici T ( celalat copil). Fac mentiunea copilul T detine o casa in Bucuresti si cota parte dintr-un apartament in Vaslui (ajutat fiind de ambii parinti X Y), si are de gand sa vanda. Dupa o vizita a copilului T in care a vazut proprietatea ( dupa ~16 ani )doreste 1/2 din proprietate .
Intrebare : Poate X parintele in viata sa lase cealalta parte de 1/2 din proprietate copilului T si care ar fi modalitatea prin care poate realizaacest lucru?
X, functionar public, este reclamat la ANAF pentru abuz in serviciu de catre Y.ANAF inainteza spre solutionare plangerea comisiei de disciplina a institutiei publice unde lucreaza X. Dupa procedura cercetare, citare, sedinta comisiei de disciplina se constata ca X nu a savarsit fapta de abuz in serviciu, iar Y a omis in mod intentionat si vadit sa depuna toate actele si inscrisurile la plangerea inaintata la ANAF.In plangere chiar a facut afirmatii mincinoase.
X poate depune plangere pentru denunt calomnios ? Daca nu, cum poate actiona juridic impotriva lui Y?