avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Activitate Danelian

Activitate Danelian

Multumesc mult!
debitexe a scris:

Imi pare rau ca nu va dau vesti prea bune, insa, termenul de prescriptie pe care-l invocati se calculeaza alftel in cazul creditelor cu plati succesive (credite de consum sau ipotecare) decat in baza logicii cu care lumea in general este familiarizata (de la data ultimei plati). Dvs trebuie sa vedeti in extras cand a fost creditul trecut la restanta (vedeti si notificarea de exigibilitate trimisa de banca) si de atunci sa nu fi platit nicio suma sau sa nu fi recunoscut printr-un inscris in niciun fel datoria timp de 3 ani pana la punerea in executare. Daca sunteti in aceasta situatie, atunci puteti vorbi de prescriptie si o puteti invoca pe calea contestatiei la executare.
Succes!

Suma reclamata de banca este aproximativ egala cu echivalentul ratelor pentru 4 ani.In aceasta perioada nu am platit nimic!

Buna ziua,
In anul 2007 am contractat un credit cu garantie imobiliara pentru care a girat un var de-al meu cu apartamentul.Pana in 2011 totul a decurs bine,apoi nu am mai putut plati ratele.Deci in nov.2011 am platit ultima rata.Acum,in decembrie 2015 am primit o notificare pentru a plati suma restanta in 15 zile.Ce pot face in acest sens,in conditiile in care nu dispun de suma respectiva iar banca ma notifica sa platesc TOATA suma restanta in 15 zile?
Va multumesc!