Multumesc pentru raspuns, asa ma gindeam si eu logic. O incompetenta cea de la ghiseul evidenta populatiei, m-a indus in erroare si cu alte chestii. Voi intreba din nou la vara cind merg in tara, daca nu fac pina atunci prin consulat.
Ares - da, am buletin valabil. Intrebarea mea originala a fost de ce la evidenta populatiei sector 2 mi-a spus ca copilul peste 14 ani trebuie sa dea test de cetatenie, iar la consulatul din New york mi-sa spus ca nu trebuie.
Multumesc, dar deja incep si mai tare sa ma confusez...........inca nu am ajuns la buletin pt copil, trebuie doar sa ii inregistrez certificatul american de nastere (este tradus si apostilat)......de ce mai imi trebuie si actele mele de nastere si casatorie?? Stiu ca daca copilul, nascut din cetateni romania, de la 14 ani poate aplica singur si doar un parinte sa dovedeasca ca este roman (eu cu buletinu)................poate nu am inteles eu bine.
Abia dupa ce am inregistrat certificate de naster, pot duce copilul la politie sa iifa ca buletin.....
sint cetatean roman, locuiesc in SUA, dar am si buletin. Stiu ca se poate face prin amasada, dar preferam sa fac prin evindenta populatiei deoarece este mult mai ieftin, doar 2 lei in loc de 180 dolari.
Buna Ziua,
Copilul meu este nascut in SUA, a implinit deja 14 ani, eu am dubla cetatenie. Vreau sa inregistrez certificatul de nastere in Romania pentru ca ulterior sa poata obtina buletin, pasaport, etc. Cind am fost in Romania am intrebat la evidenta populatiei (costa mult mai ieftin decit la ambasada) ce acte sunt necesare, si mi-sa spus ca printre altele ii trebuie 'dovada de cetatenie' adica trebuie sa treaca un test de romana, istorie si alte alea. Cind am dat telefon la consulatul din New York, mi-sa spus ca nu trebuie dat test de cetatenie. Asi dori sa stiu daca intradevar trebuie sau nu test de cetatenie, copilul fiind nascut in strainatate din parinti cetateni romani.
Multumesc