avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate anicoleta2015

Activitate anicoleta2015

Răspuns la discuția Testament copii si nepoti
Presupunand ca se doneaza nepotului o parte din mostenire, donatia poate fi atacata de tatal lui dupa ce bunicii nu vor mai fi? (am mentionat mai sus ca acum declara ca renunta la tot in favoarea fiului lui).
Răspuns la discuția Testament copii si nepoti
Nu se pune problema sa nu i se de-a dreptul, numai ca bunicii doresc sa se asigure ca si nepotul o sa primeasca o parte dupa decesul lor. Cum pot sa faca asta fara sa deranjeze si fara a lasa posibilitatea sa se certe tatal cu fiul dupa ce ei nu vor mai fi? Daca in testament ei vor scrie ca lasa 3/4 din mostenire celor 3 fii si restul de 1/4 o lasa impartita intre nepot si fiu fiecare cate 1/8 va fi o problema?
Răspuns la discuția Testament copii si nepoti
Multumesc pentru raspuns. O precizare, va rog. Daca se intocmeste totusi testamentul asa cum s-au inteles acum, adica 3 parti egale sa revina celor trei copii si cea de-a 4-a parte sa revina nepotului (fiul celui de-al 4-lea) in cazul in care fiul se razgandeste care este cota parte care ii va reveni conform legii? Exista posibilitatea ca in testament sa fie trecuti si fiul si nepotul si sa se precizeze ce si cat din mostenire revine fiecaruia?
Este vorba de 4 frati, trei dintre ei au cate un copil (3 nepoti). Parintii sunt in viata si vor sa faca testament astfel: 4 parti egale de mostenire sa revina, dupa ce ei nu vor mai fi, catre 3 dintre copii si unuia dintre nepoti (in locul celui de-al patrulea copil sa fie trecut in testament fiul acestuia). Mentionez ca cel de-al patrulea fiu s-a exprimat verbal fata de intreaga familie ca renunta la tot in favoarea fiului sau. Este legal? Cel de-al patrulea fiu poate sa se razgandeasca? La acest moment, cand el sustine ca nu doreste nimic din viitoarea mostenire, poate sa intocmeasca un act legal (care?) prin care sa precizeze asta?