avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate tomela

Activitate tomela

Răspuns la discuția Cumul pensie și salariu ...
Mulțumesc !
Răspuns la discuția Cumul pensie și salariu ...
Chiar dacă pensia netă depășește salariul minim brut ?
Răspuns la discuția Cumul pensie și salariu ...
Există o valoare a pensiei care trebuie luată în calcul ? Adică , dacă pensia este sub sau peste un anumit prag ?
Bună ziua ! Am 56 de ani , am ieșit la pensie la limită de vârstă în martie 2023 , după 35 de ani lucrați cu grupa a doua de muncă într-un spital de stat . Dacă particip la concurs de încadrare și îl câștig , pot cumula pensia cu salariul ?
Înțeleg că a lucra ca și PFA nu îmi conferă vechime , sporuri , concediu plătit etc . Mă interesează cum să nu pierd din valoarea muncii mele . În afară de a solicita un act adițional la contractul existent , mai există și o altă modalitate ?
Asta știu . Problema este că nu beneficiez de sporuri deși sunt mai expusă la riscuri decât colegele angajate din alte sectoare , dar și plata pe care o primesc a rămas mult în urmă . Practic , este aceeași ca în urmă cu un an și jumătate , iar în acest timp colegele angajate au avut creșteri de cca 25% , în afara sporului de toxicitate .
Nu am știință despre așa ceva . Discuția a fost una foarte scurtă , fără alte formalități . Știu doar că am fost angajată prin concurs pe o jumătate de normă , apoi știind că urma să ies la pensie mi s-a spus că aș putea ocupa , cu PFA , o normă întreagă . Lucru care nu s-a mai întâmplat ...o mică țeapă....
Oferta a fost făcută din partea Spitalului , luând în considerare salariul de bază echivalent al unui angajat . Doar că , de atunci , salariile angajaților s-au indexat de 3 ori .
Contractul este "ferm" , până la finalul anului . Ar trebui să cer anularea lui și renegocierea condițiilor ?
Bună ziua ! Lucrez cu PFA ( contract prestări servicii ) în cadrul laboratorului unui spital . Activitatea mea implică 90% manualitate și se lucrează cu spoturi de sânge prelevate pe niște bandelete de hârtie , adică intru în contact direct cu sângele ce nu poate fi recoltat în recipiente de unică folosință . De curând , am cerut conducerii Spitalului acordarea sporului de laborator , adăugând fotografii ale probelor cunoscute fiind cu HIV pozitiv , sifilis , hepatite , covid etc.( oricum , orice probă de sânge se consideră patologică ) . Răspunsul a fost negativ , ei susținând că doar ANGAJAȚII ( nu și prestatorii de servicii ) pot beneficia de acest spor conform Anexei II din legea-cadru 153/2017 . Spuneți -mi , vă rog , cum poate fi rezolvată această nedreptate ? Mulțumesc !