Va scriu urmatoarea situatie:
- in sept. 2013, eu cu iubita mea am facut o conventie matrimoniala (convenţie matrimoniala privind alegerea de către viitorii soţi a regimului separaţiei de bunuri). In discutie a fost imobilul luat prin credit in care suntem coproprietari amandoi. facem separare de bunuri ca in caz de necaz celalalt sa aiba asigurat 50% din imobil indiferent de situatie (mostenitor sau alte rude).
- notarul s-a angajat, conform conventiei incheiate, sa faca notarea in cartea funciara.
- ulterior ne-am casatorit, imobilul este tot in proprietatea noastra. am consimtit sa
- abia acum aprox 1 luna am fost informati, din intamplare, ca nu s-a facut nici o modificare in cartea funciara!
- am fost la notar si mi-a spus ca... de fapt nu platisem nu stiu ce taxa ca sa poata sa dea la notat in CF (de care nu mi se spusese atunci)... in fine... asta e alta problema... . Ideea este ca am semnat o alta cerere de notare in CF, si primesc raspuns ca s-a respins cererea.
Avand in vedere cele de mai sus:
- ce valabilitate/"putere" (in fata unor eventuale atacuri) mai are conventia daca nu s-a facut notarea pana acum? stiu ca ar fi trebuit sa se faca notarea pana sa ne casatorim noi ca sa nu poata fi atacata.
- ce se poate face in aceasta situatie?