avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan25_2

Activitate Bogdan25_2

Acuma se modifica legea, sper ca cei fara venit sa fie scosi sub obligatia acestei legi ca altfel ar fi prea aberanta.

Eu chiar ma uit la locuri de munca dar nu gasesc deloc, daca ramane asa si statul mai si ne obliga sa platim din 0 atunci cred ca voi pleca in strainatate cu multi altii care sunt in situatia mea.

Ar fi pacat de economia tarii.
Buna, am absolvit liceul acu 4 ani, pana acum am stat pe banii parintilor si nu am platit nici asigurarea de somaj nici nu mam inregistrat pa AJOFM.

Am citit pe undeva ca daca nu am depus cererea de somaj sau nu mam inregistrat la AJOFM in 60 de zile de la absolvirea liceului, nu beneficiez de somaj?

Va rog sa imi clarifice cineva situatia mea, am 25 de ani, fara somaj fara venit, fara loc de munca. Pot aplica la somaj sau la vreun fel de ajutor social, ca nu gasesc loc de munca deloc in jurul meu?
tudorvaleriu a scris:

1. Raspunsul dat de mine mai sus nu are la baza prevederile noului Cod fiscal care se aplica de la 1 ianuarie 2016.

2. Cititi pe:
www.avocatnet.ro/content/art...

France98:
Ce intelegeti prin:
vreau sa aduc topicul asta la viata. o problema extrem de actuala in aceasta perioada in Romania!

Nu ma incadrez in niciuna din categoriile mentionate in articol sau in lege.

Adica practic trebuie sa platesc contributia din bani pe care nu ii realizez... mi se pare un jaf.

Daca ma inregistrez ca somer voi fi scutit de aceasta plata?
Buna ma numesc Bogdan , sunt din partea de sud a tarii, sunt in anii 20 si nu am loc de munca. Practic nu realizez venituri deloc si locuiesc cu parintii.

Nu gasesc deloc loc de munca in zona mea, dar nici nu am apelat la nici un ajutor social, nici somaj nici altele. Practic doar traiesc din banii parintilor.

Apoi am vazut legea asta noua "Legea nr. 227/2015 - Articolul 180" care zica ca datorez statului cota de asigurare de sanatate raportata la salariul minim. Pana si seful ANAF a publicat un raport azi ca oamenii fara venituri sa plateasca asigurarea de sanatate.

Eu nu inteleg daca nu am deloc venituri cum sa platesc eu contributia la sanatate?

Imi poate explica cineva cum sa procedez in situatia in care ma aflu?