avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Activitate loganj

Activitate loganj

Buna ziua,
Acum 6-7 ani blocul in care locuiesc a fost fericitul castigator al serviciilor de reabilitate oferite de primarie.
Aceste servicii presupuneau izolarea peretilor, punerea de termopane, si schimbarea acoperisului.
Problema este ca firma respectiva s-a carat fara sa puna acoperisu. Pe langa asta unii locatari au probleme cu lucrarea.
Noi, ca si locatari, nu am mai platit nimic dupa ce am vazut ca nimeni nu se mai intoarce sa termine ce era de facut.
Acum, dupa atatia ani, primaria ne ameninta ca daca nu platim suma integrala or sa ne dea in judecata si o sa ne puna penalizari.
Femeia de la asociatie (NU este presedintele) spune ca cei de la primarie iau luat toate actele in legatura cu lucrarea de reabilitare.
Tot ea mai spune ca nu sa incheiat nici un proces de predare a lucrari. nu s-a verificat nimic de catre nimeni, nu exista (in teorie) nici un act cu privire la finalizarea lucrarilor,garantia lor, etc.
Ce putem sa facem noi ca locatari?
initial ne gandeam sa lasam avocatu asociatiei sa se ocupe de tot dar ne-am amintit ca "Sefu'" asociatiei este un om pus de primarie si care vine acolo doar sa puna o stampila. Deci cam pica varianta cu avocatu asociatie.
Acum m-am uitat tot pe aici despre prescrierea datoriilor la stat.
Au trecut categoric mai mult de 5 ani. Noi mai suntem obligati sa mai platim aceasta datorie la primarie?
Cam ce sfaturi aveti pentru un bloc intreg de 48 de familii (-1 familie care este sefu asociatiei)?
in cazul meu apartamenul a fost trecut cu 0 persoane dar trebuie sa platesc in jur de 10-11 RON pe fiecare luna in condiitile in care pentru apartamentul meu (1 singura persoana) platesc 15-16 RON pe luna.
Ambele apartamente sunt pe aceeasi scara la etaje diferite

DAR
- noi facem singuri reparatiile pe scara
- noi ne platim femeia de servici
- apa calda si caldura nu avem
- avem contor pe scara de apa rece si contor pe fiecare apartamente.
- la gaze si curent contor separat pe apartament

Din cate am inteles la asociatie sa plateste canalizarea si curentul pe scara.
In aceste conditii de ce trebuie sa platesc pentru un apartament unde nu sta nimeni?
Eu ma duc in acel apartament doar sa mai deschid geamu din cand in cand.