mai bine zis de acesti hoti e plina tara.
verificati vechimea chitantei si termenul de prescriere pe care cred ca nu l-a respectat .
daca chitanta este mai veche de 3 ani nu mai poate face nimic e prescris termenul,mai ales daca tatal era in viata,aveti grija cum vorbiti ca foloseste terenul,daca l-a folosit continuu si netulburat poate avea castig de cauza ,dar daca ati avut cu el mai multe conflicte si nu a avut in posesie netulburata atunci e altceva. Merita un avocat bun.Eu as zice sa faceti mostenirea fara sa faceti valva si intrati in posesie.Important este ca el sa nu fi folosit in interesul lui si sa nu fi folosit in liniste,vreau sa zic ca ati mai avut conflicte cu el.Studiati prescrierea actului si veridicitatea lui.Daca nu va lasa sa folositi terenul ,notificati-l cu un avocat si in 30 de zile o actiune penala pentru tulburare de poseie cu daune morale si materiale.Verificati daca pe chitanta este mentionat intocmit in doua exemplare sau mai mule daca nu este specificat in doua exemplare ,chitanta este nula de drept.etc .
Trebuie sa aratati tot cu amanunte pentru a afla strategia ...
1. Daca chitanta a fost incheiata in 2007, procesul se va judeca dupa vechiul C.civ. Astfel incat puteti invoca exceptia prescriptiei extinctive (Decizia ICCJ nr. 1/2014 privind prescripţiile extinctive începute anterior datei de 1 octombrie 2011 - În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 5,art. 201 şi art. 223 din Legea nr. 71/2011 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil şi ale art. 6 alin. (4), art. 2.512 şi art. 2.513 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, stabileşte că prescripţiile extinctive începute anterior datei de 1 octombrie 2011, împlinite ori neîmplinite la aceeaşi dată, rămân supuse dispoziţiilor art. 18 din Decretul nr. 167/1958 privitor la prescripţia extinctivă, republicat, astfel încât atât instanţele de judecată, din oficiu, cât şi părţile interesate pot invoca excepţia prescripţiei extinctive, indiferent de stadiul procesual, chiar în litigii începute după 1 octombrie 2011.)
2. Daca instanta trece peste si judeca fondul, invocati art. 3,4,5 si 9 din L. 17/2014. De asemenea, invocati Deciziile CCR nr. 755/2014, nr. 36 din 3 februarie 2015, nr. 38 din 3 februarie 2015 - cu privire la aplicarea art. 3, 4, 5 şi 9 din Legea nr. 17/2014
In ambele cazuri cererea va fi respinsa si veti castiga procesul. Pentru prima sedinta formulati "note scrise" cu cele de mai sus si, dupa audierea orala, le depuneti la instanta. Ignorati alta parere contrara. Bafta!
Ca sa fie valabila "hartia de mana" trebuie sa fie in 2(doua ) exemplare, una la vanzator si una la cumparator, semnata de ambele parti si de 2(doi) martori. Daca aduce cei doi martori inscrisi in chitanta, contract sau cum or fi numit-o, aceea hirtie va avea valoarea unui inceput de dovada.Sa stiti ca doar prin instanta poate obtine drept de proprietate pe teren.Presupun ca terenul nu este nici intabulat, iar impozit pe teren nu avea cum sa plateasca pe numele lui nefiind proprietar in acte.Bineinteles ca dvs. va puteti opune, dar instanta va cere verificarea semnaturii si daca e a tatalui dvs. veti pierde si reclamantul poate solicita cheltuieli de judecata si ii platiti si alea.
Legat de o astfel de situatie, va adresez rugamintea sa ma lamuriti si pe mine in cat timp se poate face o astfel de revendicare. Dat fiind faptul ca userul care a postat intrebarea spune ca tatal sau a decedat in 2012, iar cel care revendica terenul o face abia in 2015 mi se pare un pic suspect: are timp sa-si caute martori, sa creeze dovezi. De aceea, va rog sa-mi spuneti daca legea nu prevede un interval de timp in care o astfel de situatie ar trebui sa "intre in legalitate" sau oricine a avut un teren se poate trezi, la un moment dat, cu o astfel de revendicare?
Va multumesc