avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu pamant vandut in 2007 cu chitanta de mana ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu pamant vandut in 2007 cu chitanta de mana (proces)

Buna ziua !
Sunt chemata in judecata intr-un proces in legatura cu o suprafata de pamant,mostenirea tatalui meu de la parintii sai.Tatal este decedat,pamantul l-a vandut cu act de mana unui anume patron.Eu,respectiv fratele meu in calitate de mostenitori,suntem dati in judecata pentru ca acest patron sa-si obtina contract vanzare-cumparare.Nu suntem de acord cu acest lucru.Ce se intampla daca nu ne mai prezentam la proces si nu semnam nimic in acest sens ???:O
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 16:59, 24 Iulie 2017
Nu ve-ti sti ce se intampla cu terenul din litigiu. Va sfatuiesc sa va adresati unui cabinet de avocatura si o sa aflati mai multe si utile lucruri in favoarea voastra. Succes.
Ar fi bine sa va prezentati la proces!

Daca nu sunteti de acord, formulati intampinare in care aratati de ce nu sunteti de acord si motivati temeinic acest lucru.

Ar fi indicat sa apelati la serviciile unui avocat.
D-voastră trebuie să țineți cont de faptul că tatăl d-voastră(actualmente decedat) a înstrăinat(a vândut) cu chitanță de mână acel teren. Prin urmare a încasat niște bani în urma tranzacției. Deoarece nu s-a perfectat prin act autentic, la ora actuală, cumpărătorul , dorește ca prin hotărâre judecătorească să se declare vânzarea- chitanța de mână va fi considerată ca un contract(vreți sau nu vreți d-voastră, moștenitorii)Dacă tatăl d-voastră mai trăia, dânsul ar fi avut calitate procesuală pasivă(pârât) în respectivul proces.
paula12345 a scris:

Buna ziua !
Sunt chemata in judecata intr-un proces in legatura cu o suprafata de pamant,mostenirea tatalui meu de la parintii sai.Tatal este decedat,pamantul l-a vandut cu act de mana unui anume patron.Eu,respectiv fratele meu in calitate de mostenitori,suntem dati in judecata pentru ca acest patron sa-si obtina contract vanzare-cumparare.Nu suntem de acord cu acest lucru.Ce se intampla daca nu ne mai prezentam la proces si nu semnam nimic in acest sens ???:O

Si daca dvs. nu sunteti de acord se va da o hotarare care sa tina loc de act autentic, faptul ca tatal dvs. a incasat niste bani pe acel teren indreptateste pe cumparator la acest lucru sau la returnarea banilor la valoarea actuala(pretul+inflatia). Ce va convine mai mult?
Multumesc pentru raspunsuri,insa nu am prezentat detaliat:am depus intampinare,am adus contraargumente la falsurile reclamantului (printre care mentioneaza ca nu exista litigiu pe acel teren,ca s-a adresat unui notar pentru acte dar cheltuielile erau prea mari...)Eu nu pot sa inteleg atitudinea lui,tata a decedat in 2012, nu mi-a aratat niciodata acea hartie de mana pana la proces,in 2015.Prezenta incredere in sensul ca ne lucra pamantul,noi nefiind in localitate si avand servicii;mentionez ca pe acel teren nu este achitat impozitul desi el a adus erori in instanta ca si-a achitat datoriile la zi,am anexat certificat fiscal dar parca nimeni nu tine cont de aceste falsuri;nu exista nicio chitanta de mana la dosar e doar specificata suma de bani.

Alte discuții în legătură

Exceptia dreptului la actiune - prescriptia extinctiva de 3 ani ! ContSters222775 ContSters222775 Buna seara, Am urmatoarea intrebare: Pot invoca cu succes exceptia dreptului la actiune (prescriptia extinctiva de 3 ani), in cadrul unei actiuni ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters222775 ContSters222775 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarele aspecte: 1. Am eu calitate procesuala activa/pasiva si pot fi dat in judecata pe uzucapiune ... (vezi toată discuția)
Semnare contract de arendare ulterior unei vechi promisiuni bilaterale de vanzare - cumparare mrsmith mrsmith Buna ziua, In anul 2010 am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare asupra unui teren, urmand ca firma respectiva sa faca demersurile pt ... (vezi toată discuția)