Multumesc tuturor pentru raspunsuri si sfaturi . Intr-un final venit mintea la loc si a chemat un instalator care a rezolvat problema . Speram sa nu mai fie si alte probleme . Din pacate costurile pentru zugravit tot eu trebuie sa suport ca ea nu da nici un ban pentru a repara ce ea a stricat .
Din fericire a oprit vecina apa dar nu ca ar avea bunul simt ci cred ca realizeaza faptul o sa o coste mult treaba aceasta .
O sa vad maine ce o sa rezolv . Pana atunci am o mica intrebare . Tot legat de vecina .
Vecina se pare ca tine 2 persoane in varsta in apartament care platesc din cate am inteles pentru intretinere o anumita suma de bani . Tinand cont ca e vreo ruda a dansei, legal are acest drept de a tine persoane in varsta in regim de azil ?
Cei de sub noi au baia . La noi doar sa inversat . Nu stiu de ce dar asa a fost cumparat .
Avem instalatie de gaz . Blocul are 4 etaje . Eu stau la etajul 3 iar dansa la etajul 4 .
La dansa in baie pe jos este uscat . Ea are niste tevi bagate in podea . Nu e in dreptul scurgerii de la vana . E in zona chivetei si a wc-ului ei .
Asta am incercat . Sambata nu sa putut, azi deloc ci doar maine de la ora 8 dimineata .
Problema deja a devenit mai grava decat la inceputul acestui topic deoarece acum nu doar ca e o pata ci pur si simplu curge apa din tavan . Am incercat sa merg la dansa sus sa vina jos sa vada apa cum curge si sa o conving sa isi opreasca apa peste noapte deoarece nu o sa pot sta noaptea langa el sa vad cum curge si sa tot adun apa . Credeti ca am avut cu cine discuta? Nu . M-am trezit cu usa trantita in fata si cu un scuipat in fata . Se pare ca caracterul omului te lasa des fara cuvinte .
Legal ce as putea face pentru a putea sa ii fie oprita apa pe perioada noptii pana maine ce vor aparea si cei de la asociatia de proprietari ?
Sper ca aceasta doamna sa plateasca toate daunele si reparatile deoarece nu mi se pare normal asa ceva intr-un bloc unde e nevoie de comunicare pentru a rezolva problemele .
Ar fi fost .
La noi e bucataria iar la vecini este baia . Unde noi avem baia la ea e bucataria . Problema e ca la mine sa extins si la baie nu doar la bucaterie .
La mine fiind problema mare in bucatarie unde picura prin tavan, ea are baia . In zona afectata ei ii este amplasat wc-ul si chiuveta .
Pata vecinilor este undeva pe hol dar nu ajunge nici pana la jumatatea peretelui . Nu are nici o treaba pata ei cu pata noastra .
Buna ziua . De cateva zile bune vecina de deasupra ne inunda incontinuu . Cum sa spun . O mare parte din perete e ud, curge apa din tavan si a ajuns sa se faca balta pe podea . Am mers sus la vecina si a zis ca totul e de pe bloc . Nu are cum sa fie de pe bloc cand la ea are doar o pata mica de pe bloc . A facut urat si m-a scos afara din casa . Ea din cate am inteles are in aceea zona de unde curge niste tevi sub pardoseala . De discutat nici nu vrea sa discute cu mine . Acolo unde curge apa eu am bucataria si e frigideru exact acolo unde curge . Am mutat dar nu pot sta asa tot timpul . De comun acord nu ne putem intelege vad ca . Ce as putea face ca sa nu ajungem in judecata ?
Asa stiu si eu ca se ia valoarea NET
Cat despre diurna citisem la un moment dat pe forum ca ar fi posibil sa se calcule daca ea se da cu salariul si nu separat sau ceva gen . Posibil sa fi fost informatia gresita .
El nici acesti bani nu vrea sa-i dea dar daca legea asa spune atunci atat va da . A zis ca va lua si el legatura cu un avocat pentru a se pune in tema cu toata treaba .
Fiind sofer ma gandeam si eu ca se va gandi si el ca am nevoie mai mult pentru facultate , cheltuieli de zi cu zi dar se pare ca nu .
Mersi de raspuns .
Stiu ca in lege scrie clar ca diurna nu se ia in calcul dar exista vreo sansa se sa ia in calcul?
Buna ziua . Am 19 ani si sunt student . Azi am discutat cu tata despre pensia de intretinere care trebuie sa o dea pana ce imi termin studile dar sa nu depasesc varsta de 26 ani . Acum apar si intrebarile mele la care sper sa gasesc din nou raspuns deoarece trebuie sa ii le spun si lui cat de curand .
1. Am discutat si cu el ca e deacord si pe cale amiabila sa facem treaba dar vrea si el sa aiba o asigurare ca mai tarziu nu o sa spunc a defapt nu am primit nimic . Ce e recomandat de facut in acest caz?
2. El e tirist la o companie din tara dar firma e in Belgia . Din ce mi-a zis el astazi el are salar minim pe economie adica 1000 lei . Din cate stiu eu sa marit la 1200 . Daca e sa se faca un calcul dupa ce valoare se ia pana la urma? Diurna am inteles ca nu se ia in calcul .
3. El mai are un copil din a doua casatorie deci va fi 1/6 adica 16% salariul pe economie mai exact 160 ? Daca e gresit rog sa ma corectati .