avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate call54

Activitate call54

Mulțumesc pentru răspunsuri!
Mulțumesc pentru răspuns!
Aș dori să cunosc avantajele, dezavantajele și costurile notariale în condițiile în care se va alege ca regim matrimonial, în momentul încheierii actului de căsătorie, comunitatea convențională, din care să rezulte drepturi egale asupra casei și a terenului în condițiile in care acesta este acum pe numele partenerei tânărului.
Am înțeles bine din ceea ce am mai citit că bunul principal este terenul, casa fiind considerată bun accesoriu al bunului imobil principal?
Buna ziua!
Vă solicit ajutor în următoarea problemă:
Un tânăr contribuie cu sume considerabile la construcția unei case împreună cu prietena lui. Casa nu este terminată, urmează finisajele interioare și exterioare etc. Terenul pe care se construiește este în curtea părinților fetei. Ea a obținut terenul de la părinți, documentele de proprietate și intabularea terenului sunt pe numele ei. Cei doi tineri urmează să se căsătorească în curând, casa nu se va termina până atunci.
1. Când și cum trebuie să se procedeze astfel încât casa să devină bun comun al celor doi: în momentul încheierii actului de căsătorie sau când se termină construcția casei și se face înscrierea locuinței în Cartea Funciară, ținând cont că aceasta se va întâmpla după căsătorie? Menționez că tânărul dispune și de un apartament pe care l-a cumpărat înainte de căsătorie.
2. Dreptul de proprietate al tânărului asupra casei va putea fi influențat de faptul că terenul este în proprietatea fetei, donat de părinții ei, situat în curtea acestora? Ce regim ar trebui să aibă terenul pentru a evita orice echivoc privind dreptul comun de proprietate, dat fiind faptul că investesc amândoi în construcția casei?