avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate danutzdobrescu

Activitate danutzdobrescu

Multumesc pentru raspunsuri. In situatia de fata, incerc doar sa imping problema catre persoana care a cauzat-o in prima instanta. Ea avand o casa cu curte in pe numele ei, din cate stiu poate da o declaratie pe proprie raspundere ca masina va sta doar in curte (nu mai e pusa in circulatie) si poate sa nu mai inregistreze fiscal masina
Cred ca am inteles, deci daca fosta sotie accepta partaj-ul masinii ca si cum aceasta ar exista, as putea folosi documentul/documentele ce rezulta in urma partajului pentru a efectua radierea fiscala?
Problema pe care as dori sa o rezolv este radierea fiscala a unei masini achizitionata acum aproximativ 8 ani, in timpul casatoriei.

Cu ceva timp inainte de pronuntarea divortului (facut prin notar, fara partaj) am aflat ca masina pe care o lasasem socrilor mei in curte a fost "vanduta" - fara niciun act, toate acestea fiind in posesia mea (inclusiv numerele de inmatriculare). Sunand la politie mi s-a spus ca trebuie dovada casarii pentru a putea realiza radierea fiscala. Fosta sotie a incercat sa dea de persoana care a luat masina, dar in ultimii 2 ani de zile nu s-a rezolvat nimic.

Am fost iar la politie si mi-au recomandat sa dau in judecata fostii socrii, dar nu stiu cum s-ar lega decizia instantei (presupunand ca i-as da in judecata ptr furt) cu radierea fiscala. Cei de la politie au fost foarte vagi in aceasta privinta si pana sa caut un avocat as dori sa am o vedere mai buna asupra imaginei de ansamblu, dar si al incadrarii faptelor.

Cineva mi-a mai recomandat sa incerc sa fac partajul prin mediator,putand sa ii "dau" masina fostei sotii in schimbul unei sume de bani ce acopera cheltuielile. Nu stiu in schimb daca este realizabil asa ceva.

Nu ma intereseaza sa cer mai multi bani decat cheltuielile pe care le presupune intregul proces, si de asemenea cea mai scurta varianta (daca se poate prin mediator ar fi minunat)

Multumesc!