avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Radiere fiscala a masinii dupa partaj (sau prin ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Radiere fiscala a masinii dupa partaj (sau prin mediator)

Problema pe care as dori sa o rezolv este radierea fiscala a unei masini achizitionata acum aproximativ 8 ani, in timpul casatoriei.

Cu ceva timp inainte de pronuntarea divortului (facut prin notar, fara partaj) am aflat ca masina pe care o lasasem socrilor mei in curte a fost "vanduta" - fara niciun act, toate acestea fiind in posesia mea (inclusiv numerele de inmatriculare). Sunand la politie mi s-a spus ca trebuie dovada casarii pentru a putea realiza radierea fiscala. Fosta sotie a incercat sa dea de persoana care a luat masina, dar in ultimii 2 ani de zile nu s-a rezolvat nimic.

Am fost iar la politie si mi-au recomandat sa dau in judecata fostii socrii, dar nu stiu cum s-ar lega decizia instantei (presupunand ca i-as da in judecata ptr furt) cu radierea fiscala. Cei de la politie au fost foarte vagi in aceasta privinta si pana sa caut un avocat as dori sa am o vedere mai buna asupra imaginei de ansamblu, dar si al incadrarii faptelor.

Cineva mi-a mai recomandat sa incerc sa fac partajul prin mediator,putand sa ii "dau" masina fostei sotii in schimbul unei sume de bani ce acopera cheltuielile. Nu stiu in schimb daca este realizabil asa ceva.

Nu ma intereseaza sa cer mai multi bani decat cheltuielile pe care le presupune intregul proces, si de asemenea cea mai scurta varianta (daca se poate prin mediator ar fi minunat)

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: danutzdobrescu , utilizator 14:13, 18 Ianuarie 2016
Partajul bunurilor comune este posibil și recomandat a fi efectuat prin mediere.Problema este însă dacă fosta soție ar dori să primească un bun despre a cărui existență nu se mai știe nimic. Altfel, cum dvs. știți bine că nu ați înstrăinat autoturismul și cum dețineți toate documentele și figurați și la taxe și impozite cu acest bun, îl puteți ceda soției.
Cred ca am inteles, deci daca fosta sotie accepta partaj-ul masinii ca si cum aceasta ar exista, as putea folosi documentul/documentele ce rezulta in urma partajului pentru a efectua radierea fiscala?
Câtâ vreme dețineți documente că aveți în proprietate un autoturism, pentru care plătiți impozit, se prezumă, până la proba contrarie, că bunul există. Fiind un bun dobândit în timpul căsătoriei poate fi partajat cu fosta soție.Problema se pune, dacă se va întâmpla astfel, fosta soție va înscrie bunul la taxe și impozite?Cunoscând faptul că autoturismul nu se mai știe pe unde este....
Multumesc pentru raspunsuri. In situatia de fata, incerc doar sa imping problema catre persoana care a cauzat-o in prima instanta. Ea avand o casa cu curte in pe numele ei, din cate stiu poate da o declaratie pe proprie raspundere ca masina va sta doar in curte (nu mai e pusa in circulatie) si poate sa nu mai inregistreze fiscal masina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism care nu mai exista a unui proprietar decedat enash81 enash81 Buna ziua, ma confrunt cu o situatie careia nu-i pot da de cap! Socrul meu a detinut un autoturism pe care l-a vandut in urma cu 36 de ani, pe baza unui act ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism care nu mai exista fizic si a carui proprietar a decedat si nu exista carte tehnica enash81 enash81 Buna ziua, ma confrunt cu o situatie careia nu-i pot da de cap! Socrul meu a detinut un autoturism pe care l-a vandut in urma cu 36 de ani, pe baza unui act ... (vezi toată discuția)
A vandut masina! nic1 nic1 buna ziua. problema mare! in timpul casatoriei am cumparat un autoturism.fiind despartiti in fapt, sotul meu a vandut masina tatalui lui fara stirea ... (vezi toată discuția)