avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Radiere autoturism care nu mai exista fizic si a carui ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Radiere autoturism care nu mai exista fizic si a carui proprietar a decedat si nu exista carte tehnica

Buna ziua, ma confrunt cu o situatie careia nu-i pot da de cap!
Socrul meu a detinut un autoturism pe care l-a vandut in urma cu 36 de ani, pe baza unui act de mana intre el si cumparator (hartie existenta, in stare degradata dar lizibila). In toata aceasta perioada pentru autoturismul respectiv au fost platite toate taxele de fostii proprietari, adica de socrii mei, pentru ca pur si simplu nu au facut nimic. In urma cu vreo 5 ani socrii mei au divortat, in urma partajului soacra mea s-a ales si cu jumatate din masina existenta, mai exact cu plata taxelor pentru ea- lucru pe care ea l-a facut. In urma cu 2 ani socrul a decedat, lasand in urma si bineinteles printre alte nereguli si taxele neplatite pentru acel autoturism. In urma cautarilor prin documente s-a descoperit doar acel act de vanzare-cumparare de mana, nu s-a descoperit cartea tehnica a respectivului autoturism. In desele drumuri intre Finante si Politie au aparut diverse propuneri si posibilitati dar nici una nu s-a concretizat, ajungandu-se ca soacra mea sa plateasca si partea din taxe pt auto a socrului decedat (in urma unei propuneri binevoitoare a celor de la fisc cu promisiunea ca asa se va rezolva). La acest moment se platesc taxe pt un vehicul inexistent (din informatiile noastre autoturismul a fost dezmembrat la mai putin de un an dupa cumparare de noul proprietar) de catre un proprietar decedat si nu am gasit nici o posibilitate de radiera a acestuia, in conditiile in care nici nu a fost inmatriculat cu numere de inmatriculare de tip nou, deci nu ar putea circula pe drumurile publice. Are cineva o idee cum se poate scapa de un astfel de vehicul? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:44, 5 Noiembrie 2016
Incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt si in drept bunul mobil,urmare instrainarii acestuia
Prezentati la notar inclusiv inscrisul de mana justificativ
In baza declaratiei notariale,solicitati la autoritatea fiscala teritoriala radierea bunului mobil pe proprie raspundere
Autoritatea fiscala urmeaza sa dispuna radierea bunului mobil dupa achitarea integrala a tuturor debitelor aferente vehiculului
Succes !
Multumesc pentru primul raspuns, dar, o astfel de declaratie notariala se poate da fara o dezbatere a mosteniiri acestui vehicul in prealabil? Adica la momentul asta soacra mea este buna doar de plata impozitelor si taxelor pentru ca autoritatile (Fisc, politie ) discuta doar cu proprietarul< se poate face acest tip de declaratie din postura de platitor de taxe?
Dupa dezbayterea succesiunii se elibereaza certificat de mostenitor
In baza certificatului de mostenitor,pot fi desfasurate demersurile anterior precizate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism care nu mai exista a unui proprietar decedat enash81 enash81 Buna ziua, ma confrunt cu o situatie careia nu-i pot da de cap! Socrul meu a detinut un autoturism pe care l-a vandut in urma cu 36 de ani, pe baza unui act ... (vezi toată discuția)
Radiere auto Sheli Sheli Buna ziua. As dori sa stiu cum se poate radia un autoturism care a fost instrainat in urma cu 6 ani (a fost dat spre folosinta unui prieten) si caruia i s-a ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism... polybasser polybasser Buna! Ce e de facut pentru a putea radia din circulatie un autoturism, care l-am vandut unei cunostinte, iar el l-a vandut altcuiva? Mentionez, ca primul ... (vezi toată discuția)