avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Activitate Sbertut

Activitate Sbertut

Buna ziua,
Sunt medic rezident medicina interna cu spital platitor Sf Ioan Bucuresti din anul 2012, domiciliul il am in Iasi.
In noiembrie 2013 mi-am intrerupt rezidentiatul pentru continuarea acestuia in Franta (stagii care vor fi echivalate in Romania). Am ramas insarcinata in martie 2015 si am nascut pe 8 noiembrie pe teritoriul francez. Ultimul contract de munca a fost pana in data de 1 noiembrie in Franta. Pe data de 2 noiembbrie am trimis la spitalul platitor, respectiv sf Ioan Bucuresti, concediu prenatal deoarece contractul meu de munca se terminase si trebuia sa imi intrerup acum rezidentiatul pe motiv de sarcina. Statul francez imi ofera indemnizatie pe o perioada de 3luni si jumatate. Eu as dori sa pot beneficia in tara de concediu de cresterea copilului, intrebarea mea este daca am dreptul la indemnizatie de cresterea copilului?
Nu stiu exact care este statul nostru al rezidentilor, studenti in formare salariati, rezidentiatul fiind un program national.
Va multumesc daca a-ti putea sa imi raspundeti si ce acte am nevoie de la spitalul platitor.