Am actele depuse pentru re-evaluare din data de 19.02.2020, trebuia sa mergem la comisie pe 18.03.2020, pe data de 16.03.2020 am fost anunțată telefonic ca se va elibera noul certificat pe baza documentelor depuse și îl voi primi acasa prin posta, pe data de 16.04.2020 am fost iar sunata si am fost informată că toți medicii din comisie sunt in carantină și că actualul certificat își prelungește valabilitatea pe perioada situației de urgență și că nu se știe când voi primi noul certificat. Problema este că există asistent personal angajat care are termen contractual valabil pana pe 30.04.2020 cat este și certificatul de handicap valabil, daca starea de urgență se termină pe 15.05.2020 si noul certificat nu este emis, acea persoană nu poate primi nici măcar somaj, persoana cu handicap nu primește nici indemnizație. Cum se poate proceda in acest caz pentru a nu fi întrerupte drepturile persoanelor direct implicate? Acesta este al treilea certificat pentru o persoană cu Alzheimer in varsta de 79 de ani.
Multumesc pentru răspuns, de mama nici nu poate fi vorba sa o dau afara, nu sunt de acord nici sa o duc la un azil, am încercat in instanta sa o evacuez si sa-i pun si interdictie deoarece n-a amenintat cu moartea dar cererea mi-a fost respinsa. Îmi voi angaja un avocat si voi merge iar in instanta numai ca va fi de durata si ea va sta in continuare acolo si toate cheltuielile le plătesc eu.
Buna dimineata, in 2014 mama a vândut casa(sora mea a fost violenta cu ea si a constrans-o sa facă acest gest)din suma respectiva mi-a dat si mie jumătate si am cumpărat un alt imobil direct pe numele meu fără clauza de intretinere, sora mea a cheltuit banii si acum a venit peste mine spunând sa o ajut sa stea doua săptămâni si apoi pleacă, dupa o saptamana a devenit violenta cu mine, am chemat politia si am depus si un ordin de protectie, ordin ce a fost respins deoarece mama a fost citata ca si martor si a declarat ca si ea este copilul ei(mama mea are din anul 2016 certificat de handicap pentru ca suferă de dementa senila) in tot acest timp eu am avut grija de ea si nu-si mai aduce aminte nimic din cele întâmplate acum 4 ani. Acum sora mea ma ameninta ca va aduce martori ca sa -mi anuleze contractul de vânzare cumparare si sa-mi ia casa. Exista aceasta posibilitate? Are vreo sansa in instanta? Acum sta la mine si nu o pot da afara din casa pentru ca cică suntem rude si ca a venit la mama...eu plătesc toate cheltuielile, mama având pensia mica, mentionez ca nici una dintre ele nu are mutatia la mine. Va mai întreb cum pot sa o evacuez pe sora mea, o fire violenta si ea sta la mine si eu a trebuit sa părăsesc locuinta, am doua plângeri la politie dar nu ma pot întoarce acasa pentru ca ma tem pentru viata mea. Va multumesc anticipat pentru răspuns.