avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Termen eliberare certificat de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Termen eliberare certificat de handicap

Am actele depuse pentru re-evaluare din data de 19.02.2020, trebuia sa mergem la comisie pe 18.03.2020, pe data de 16.03.2020 am fost anunțată telefonic ca se va elibera noul certificat pe baza documentelor depuse și îl voi primi acasa prin posta, pe data de 16.04.2020 am fost iar sunata si am fost informată că toți medicii din comisie sunt in carantină și că actualul certificat își prelungește valabilitatea pe perioada situației de urgență și că nu se știe când voi primi noul certificat. Problema este că există asistent personal angajat care are termen contractual valabil pana pe 30.04.2020 cat este și certificatul de handicap valabil, daca starea de urgență se termină pe 15.05.2020 si noul certificat nu este emis, acea persoană nu poate primi nici măcar somaj, persoana cu handicap nu primește nici indemnizație. Cum se poate proceda in acest caz pentru a nu fi întrerupte drepturile persoanelor direct implicate? Acesta este al treilea certificat pentru o persoană cu Alzheimer in varsta de 79 de ani.

Alte discuții în legătură

Boala degenerativa getuta2 getuta2 Am in familie o persoana suferinda de Boala Alzheimer Fiind o boala neurologica degenerativa, pot cere Comisiei de handicap sa i se acorde ... (vezi toată discuția)
Revisal carmengabriela carmengabriela Doresc sa stiu daca mai are cineva probleme cu inregistrarea contractelor de munca ale asistentilor personali pe durata determinata, care se prelungesc in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie asistent personal avramo avramo Am depus dosarul pentru incadrarea in grad de handicap. Comilia de Evaluare a Persoanelor adulte cu Handicap Judeteana m-a incadrat gresit. In urma ... (vezi toată discuția)