avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Boala degenerativa
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Boala degenerativa

Am in familie o persoana suferinda de Boala Alzheimer
Fiind o boala neurologica degenerativa, pot cere Comisiei de handicap sa i se acorde insotitor?
Cognitiv, in urma testarii cu "mini mental", e bine, dar comportamental sunt probleme.
Cel mai recent răspuns: getuta2 , utilizator 20:17, 9 Septembrie 2012
Din pacate bola "uitarii" este uitata si de catre autoritati. Intrucat bolnavul in prima faza pare perfect sanatos, comisia de specialitate nu acorda certificatul de handicap, cel putin asa se intampla in 90% dintre cazuri.
Numai obtinand certificatul de handicap gradul 1m puteti obtine pensia sporita pentru bolnav, tratamentul medicamentos gratuit cat si dreptul la insotitor.
Puteti solicita sprijinul Asociatiei Romane Alzheimer.

[ link extern ] /
getuta2 a scris:

,... pot cere Comisiei de handicap sa i se acorde insotitor?

Persoana cu handicap grav are dreptul, în baza evaluării sociopsihomedicale, la un
asistent personal.Deci,persoana respectiva trebuie sa fie mai intai evaluata si incadrata in grad de handicap grav de catre Comisia de evaluare a persoanei adulte cu handicap pt. a putea beneficia si de asistent eventual..Tot comisia va hotari ulterior incadrarii in handicap grav daca se acorda si asistent.
ondino a scris:

getuta2 a scris:

,... pot cere Comisiei de handicap sa i se acorde insotitor?

Persoana cu handicap grav are dreptul, în baza evaluării sociopsihomedicale, la un
asistent personal.Deci,persoana respectiva trebuie sa fie mai intai evaluata si incadrata in grad de handicap grav de catre Comisia de evaluare a persoanei adulte cu handicap pt. a putea beneficia si de asistent eventual..Tot comisia va hotari ulterior incadrarii in handicap grav daca se acorda si asistent.

In functie de ce se stabileste gravitatea bolii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad handicap s.stefan s.stefan Buna ziua, Am o matusa care a fost incadrata cu grad de handicap grav datorita faptului ca nu mai vede insa nu i s-a dat si posibilitatea de a avea insotitor ... (vezi toată discuția)
Insotitor persoana cu handicap sau asistent persoana cu handicap Costin Cozma Costin Cozma Buna seara! Oricat am incercat sa gasesc prin hatisul asta legislativ nu am reusit sa ma dumiresc: care este diferenta dintre asistentul persoanal al ... (vezi toată discuția)
Pentru ingrijire mama care nu se mai deplaseaza gresoi gresoi as vrea sa stiu daca si ce pot face sa primesc un ajutor sau ceva ,ne-mai putand lucra avand pe mama mea de 75 de ani la pat suferind de multe,multe boli si ... (vezi toată discuția)