avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... GRAD HANDICAP
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

GRAD HANDICAP

Buna ziua,
Am o matusa care a fost incadrata cu grad de handicap grav datorita faptului ca nu mai vede insa nu i s-a dat si posibilitatea de a avea insotitor sau asistent personal.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in acest sens intrucat din ce am citit eu in lege, toate persoanele cu handicap grav indiferent de motiv beneficiaza de insotitor sau asistent personal.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:50, 30 Noiembrie 2016
Cititi aici mai multe detalii
][ link extern ]
Dupa cum am precizat, legea am citit-o!
Am cerut o lamurire profesionista cu privire la aplicarea acestei legi respectiv despre faptul daca persoana cu handicap GRAV are dreptul la insotitor sau asistent personal ori este conditionata de anumite aspecte privind acest privilegiu?
Dreptul la un asistent personal nu este conditionat decat de evaluarea sociopsihomedicala a persoanei cu handicap grav.
In ce act normativ scrie asa ceva si anume faptul ca este la latitudinea comisiei sa acorde sau nu dreptul la insotitor persoanei incadrata cu grad de handicap grav?
Legea nr.448/2006
art.35
Persoana cu handicap grav are dreptul, în baza evaluării sociopsihomedicale, la un asistent personal.

Norme de aplicare a Legii 448/2006
art. 22
Îngrijirile specializate la domiciliu se acordă persoanelor cu handicap în baza evaluării nevoilor individuale. Îngrijirile specializate la domiciliu se pot acorda chiar şi în situaţia în care persoana cu handicap grav beneficiază de asistent personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent personal persoana cu handicap grav ADINABODESCU ADINABODESCU Sotul meu are o epilepsie.De la comisia de expertiza i se da certificat de handicap grav gradul 1 cu insotitor.Intrebarea mea este daca este obligat sa aiba ... (vezi toată discuția)
Modul de calcul al indemnizatiei insotitorului persoanei cu handicap grav johnnyrey johnnyrey Va rog sa ma lamuriti relativ la modul cum se calculeaza ndemnizatia insotitorului persoanei cu handicap grav. Dupa stiinta mea, calculul este simplu, ... (vezi toată discuția)
Insotitori pentru persoanele cu handicap gradul i AbrudanAndrea AbrudanAndrea De cand intra in vigoare legea care reda insotitorii pentru persoanele cu handicap? (vezi toată discuția)