Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asistent personal persoana cu handicap grav
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asistent personal persoana cu handicap grav

Sotul meu are o epilepsie.De la comisia de expertiza i se da certificat de handicap grav gradul 1 cu insotitor.Intrebarea mea este daca este obligat sa aiba insotitor angajat de primarie sau poate sa opteze sa ia el acesti bani si sa-i dea unei persoane care sa aiba grija de el fara a fi angajata propriu-zis
Cel mai recent răspuns: ADINABODESCU , utilizator 15:10, 5 Decembrie 2012
legea448/2006
ART. 35
Persoana cu handicap grav are dreptul, în baza evaluarii sociopsihomedicale, la un
asistent personal.
art.37
(3) În situatia în care angajatorul nu poate asigura un înlocuitor al asistentului personal,
persoanei cu handicap grav i se acorda o indemnizatie echivalenta cu salariul net al
asistentului personal
sau gazduirea într-un centru de tip respiro.

Nu primaria desemneza asistentul personal al persoanei cu handicap grav.Insotitor puteti sa-i fiti si dvs., sau o cunostinta in care aveti incredere.:) Persoanei in cauza i se va intocmi un contract individual de munca cu 8ore/zi, 40 zile/sapatmana.In felul acesta, asistentul personal poate beneficia de vechime in munca si asigurarea la sanatate.
Sau puteti opta pentru indemnizatie, fara asistent personal.
Pentru o mai buna informare advs, va recomand sa cititi Legea 448/2006.Acolo gasiti toate drepturile/facilitatile de care beneficiaza persoanle cu dizabilitati.:)
va multumesc foarte mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna asistenti personali pentru persoane cu handicap grav Aniia Aniia Buna ziua As dori daca se poate sa-mi explice cineva care este procedura de acordare concediu de odihna asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! va rog sa mi spuneti si mie cum ar fii corect....sunt ... nicoletapetrea112@yahoo.com nicoletapetrea112@yahoo.com Buna seara ! Va rog sa mi spuneti si mie cum ar fii corect....sunt asistent personal al fiului meu..momentan suntem in carantina , unul dintre fii mei este ... (vezi toată discuția)
Salariu asistent personal sfirangela sfirangela mama mea are parkinson,are pensie de handicapat de gradul ii,dar acum i s-a pus si diagnoticul de schizofrenie paranoida din cauza agravarii parkinsonului si ... (vezi toată discuția)