avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna asistenti personali pentru persoane ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna asistenti personali pentru persoane cu handicap grav

Buna ziua
As dori daca se poate sa-mi explice cineva care este procedura de acordare concediu de odihna asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav si care este modalitatea de plata? In perioada concediului de odihna al asistentului personal:
1. Se plateste indemnizatia persoanei cu handicap pentru ca aceasta sa-si gaseasca insotitor?
2. Si in aceeasi perioada se plateste si un salriu asistentului personal?
Va rog frumos si un temei legal.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:34, 3 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe perioada concediului de odihna, angajatorul are obligatia de a asigura persoanei cu handicap grav un inlocuitor al asistentului personal, inclusiv in cazul in care asistentul personal este ruda pana la gradul al IV-lea inclusiv a acesteia. (Art. 37. - (2) Lege nr. 448/2006)

In situatia in care angajatorul nu poate asigura un inlocuitor al asistentului personal, persoanei cu handicap grav i se acorda o indemnizatie echivalenta cu salariul net al asistentului personal sau gazduirea intr-un centru de tip respiro. (Art. 37. - (3) Lege nr. 448/2006)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara ! va rog sa mi spuneti si mie cum ar fii corect....sunt ... nicoletapetrea112@yahoo.com nicoletapetrea112@yahoo.com Buna seara ! Va rog sa mi spuneti si mie cum ar fii corect....sunt asistent personal al fiului meu..momentan suntem in carantina , unul dintre fii mei este ... (vezi toată discuția)
Pentru perioada in care asistentul personal al persoanei cu handicap ... Lungan Gheorghe Lungan Gheorghe Pentru perioada in care asistentul personal al persoanei cu handicap grav se afla in concediu medical, persoana cu handicap grav poate primi îndemnizație, in ... (vezi toată discuția)
Salariu asistent personal sfirangela sfirangela mama mea are parkinson,are pensie de handicapat de gradul ii,dar acum i s-a pus si diagnoticul de schizofrenie paranoida din cauza agravarii parkinsonului si ... (vezi toată discuția)