avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara ! Va rog sa mi spuneti si mie cum ar fii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara ! Va rog sa mi spuneti si mie cum ar fii corect....sunt ...

Buna seara ! Va rog sa mi spuneti si mie cum ar fii corect....sunt asistent personal al fiului meu..momentan suntem in carantina , unul dintre fii mei este pozitiv la testul covid 19 ..Eu ca și asistent personal ar trebui să primesc pentru aceasta perioada concediu medical , înțeleg că pe perioada cat eu stând în carantina acasă cu copilul pentru care sunt AP . Băiatul trebui să primească o indemnizatie ? Cineva mi a spus că acest art al legii se regăsește în legea 448/2006 Ar 37 ..l am citit dar acolo specifica doar concediul de odihna..Va rog spuneti mi dacă se merita sa fac cerere la primărie și ce lege este ..la noi la primărie dacă facem o cerere trebuie să ne ducem si cu legea in mana astept raspunsul și multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
nicoletapetrea112@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:59, 11 Martie 2021
art.37 din Legea 448/2006
....
(2) Pe perioada absenței temporare a asistentului personal, angajatorul are obligația de a asigura persoanei cu handicap grav un înlocuitor al asistentului personal.

(3) În situația în care angajatorul nu poate asigura un înlocuitor al asistentului personal, persoanei cu handicap grav i se acordă indemnizația prevăzută la art. 43 alin. (1) sau găzduirea într-un centru de tip respiro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru perioada in care asistentul personal al persoanei cu handicap ... Lungan Gheorghe Lungan Gheorghe Pentru perioada in care asistentul personal al persoanei cu handicap grav se afla in concediu medical, persoana cu handicap grav poate primi îndemnizație, in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna asistenti personali pentru persoane cu handicap grav Aniia Aniia Buna ziua As dori daca se poate sa-mi explice cineva care este procedura de acordare concediu de odihna asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav ... (vezi toată discuția)
Asistent personal în concediu prenatal MarilenaR MarilenaR Bună ziua. Am următoarea situație. Sunt angajata ca asistent personal al unei persoane cu handicap. Am întrat în concediu prenatal de luna aceasta. În ... (vezi toată discuția)