avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asistentul personal pe legea 448/2006 actualizata in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asistentul personal pe legea 448/2006 actualizata in contract ...

Asistentul personal pe legea 448/2006 actualizata in contract e trecut 8 ore,are drept că in concediul de odihna sa fie înlocuit de un alt asistent personal și să nu îi plătească banii pe concediu de odihna,in cazul că se îmbolnăvește cine îl înlocuiește,trebuie sa ii se plătească sporuri după Codul muncii spor de noapte sârb legale dinafară de cele 8 ore care scrie in contract fără sporuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:29, 6 Septembrie 2024
Pe perioada absenței temporare a asistentului personal, angajatorul are obligația de a asigura persoanei cu handicap grav un înlocuitor al asistentului personal.

În situația în care angajatorul nu poate asigura un înlocuitor al asistentului personal, persoanei cu handicap grav i se acordă o indemnizație în cuantum egal cu salariul net al asistentului personal gradația 0 sau găzduirea într-un centru de tip respiro.
Sporul de noapte,orele suplimentare daca nu sunt trecute în contractul de munca asistent personal se poate ataca a in instanță.

Cornel Vasile a scris:

Pe perioada absenței temporare a asistentului personal, angajatorul are obligația de a asigura persoanei cu handicap grav un înlocuitor al asistentului personal.

În situația în care angajatorul nu poate asigura un înlocuitor al asistentului personal, persoanei cu handicap grav i se acordă o indemnizație în cuantum egal cu salariul net al asistentului personal gradația 0 sau găzduirea într-un centru de tip respiro.

Se poate solicita in instanta obligarea la plata lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent personal Baty92 Baty92 Buna ziua! Mama mea este asistent personal pentru o persoană cu Handicap, as vrea sa stiu daca beneficiază de concediu de odihna sau daca acesta ii este ... (vezi toată discuția)
Pentru perioada in care asistentul personal al persoanei cu handicap ... Lungan Gheorghe Lungan Gheorghe Pentru perioada in care asistentul personal al persoanei cu handicap grav se afla in concediu medical, persoana cu handicap grav poate primi îndemnizație, in ... (vezi toată discuția)
Asistent personal în concediu prenatal MarilenaR MarilenaR Bună ziua. Am următoarea situație. Sunt angajata ca asistent personal al unei persoane cu handicap. Am întrat în concediu prenatal de luna aceasta. În ... (vezi toată discuția)