avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asistent personal în concediu prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asistent personal în concediu prenatal

Bună ziua. Am următoarea situație. Sunt angajata ca asistent personal al unei persoane cu handicap. Am întrat în concediu prenatal de luna aceasta. În acest timp eu iau concediu prenatal, dar ar trebui sa las un inlocuitor în locul meu care sa îngrijească persoana cu handicap și care sa ia salariul meu? Sau care este procedura? La primărie unde sunt angajata nu prea m au lămurit ca nu prea știu.
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2020
MarilenaR, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:54, 10 Septembrie 2020
1. Pe perioada absenței temporare a asistentului personal, angajatorul are obligația de a asigura persoanei cu handicap grav un înlocuitor al asistentului personal.

2. În situația în care angajatorul nu poate asigura un înlocuitor al asistentului personal, persoanei cu handicap grav i se acordă o indemnizație = cuantumul salariului net al asistentului personal gradația 0 sau găzduirea într-un centru de tip respiro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent personal Baty92 Baty92 Buna ziua! Mama mea este asistent personal pentru o persoană cu Handicap, as vrea sa stiu daca beneficiază de concediu de odihna sau daca acesta ii este ... (vezi toată discuția)
Pentru perioada in care asistentul personal al persoanei cu handicap ... Lungan Gheorghe Lungan Gheorghe Pentru perioada in care asistentul personal al persoanei cu handicap grav se afla in concediu medical, persoana cu handicap grav poate primi îndemnizație, in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna asistenti personali pentru persoane cu handicap grav Aniia Aniia Buna ziua As dori daca se poate sa-mi explice cineva care este procedura de acordare concediu de odihna asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav ... (vezi toată discuția)