avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asistent personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asistent personal

Buna ziua! Mama mea este asistent personal pentru o persoană cu Handicap, as vrea sa stiu daca beneficiază de concediu de odihna sau daca acesta ii este plătit suplimentar si ce ar trebui sa faca in privinta asta caci cei de la primărie dau din umeri. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 27 Mai 2020
1. Pe perioada îngrijirii și protecției persoanei cu handicap grav, pe baza contractului individual de muncă, asistentul personal are dreptul la concediu anual de odihnă, potrivit dispozițiilor legale aplicabile personalului încadrat în instituții publice.

2. Pe perioada absenței temporare a asistentului personal, angajatorul are obligația de a asigura persoanei cu handicap grav un înlocuitor al asistentului personal.

3. În situația în care angajatorul nu poate asigura un înlocuitor al asistentului personal, persoanei cu handicap grav i se acordă o indemnizație în cuantum egal cu salariul net al asistentului personal gradația 0 sau găzduirea într-un centru de tip respiro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent personal în concediu prenatal MarilenaR MarilenaR Bună ziua. Am următoarea situație. Sunt angajata ca asistent personal al unei persoane cu handicap. Am întrat în concediu prenatal de luna aceasta. În ... (vezi toată discuția)
Pentru perioada in care asistentul personal al persoanei cu handicap ... Lungan Gheorghe Lungan Gheorghe Pentru perioada in care asistentul personal al persoanei cu handicap grav se afla in concediu medical, persoana cu handicap grav poate primi îndemnizație, in ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! va rog sa mi spuneti si mie cum ar fii corect....sunt ... nicoletapetrea112@yahoo.com nicoletapetrea112@yahoo.com Buna seara ! Va rog sa mi spuneti si mie cum ar fii corect....sunt asistent personal al fiului meu..momentan suntem in carantina , unul dintre fii mei este ... (vezi toată discuția)