avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pentru ingrijire mama care nu se mai deplaseaza
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pentru ingrijire mama care nu se mai deplaseaza

as vrea sa stiu daca si ce pot face sa primesc un ajutor sau ceva ,ne-mai putand lucra avand pe mama mea de 75 de ani la pat suferind de multe,multe boli si are nevoie de cineva in permanenta sa i dea mancare si pastile si pampers,etc,,etc,,! va rog sa ma indrumati daca pot primi un ajutor ceva ca nu ma mai descurc cu medicamentele si plimbarile pe la spitale,va multumesc! cristina gresoi!
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 19:45, 27 Martie 2013

Va sfatuiesc sa intreprindeti demersurile necesare pentru ca mama dvs.sa fie evaluata si apoi,incadrata intr-un grad de handicap,in functie de criteriile medico-psiho-sociale pe care le indeplineste.
Pentru acest lucru,este necesar sa inaintati o cerere pentru intocmirea dosarului in vederea evaluarii,Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului de la domiciliul mamei.Specialistii institutiei va vor indruma in privinta actelor necesare a fi depuse la dosar,iar in urma evaluarii,Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap va elibera un certificat de incadrare in grad si tip de handicap.
Certificatul de incadrare in grad de handicap da dreptul persoanei cu dizabilitati sa beneficieze,pe langa anumite facilitati fiscale si de:
a)indemnizaţie lunară -reprezentând o suma de bani acordate persoanelor cu handicap de natură să faciliteze egalizarea de şanse, asigurarea unei vieţi autonome şi favorizarea incluziunii lor sociale in cuantum de:
-202 lei, pentru adultul cu handicap grav;
-166 lei, pentru adultul cu handicap accentuat;
b)buget personal complementar lunar, indiferent de venituri:
1.în cuantum de 91 lei, pentru adultul cu handicap grav;
2.în cuantum de 68 lei, pentru adultul cu handicap accentuat;
3.în cuantum de 33,5 lei, pentru adultul cu handicap mediu
Multa sanatate si numai bine!




Ar fi o solutie daca printre bolile pe care le are mama dvs exista si o boala care s-ar incadra intr-un handicap. Pe baza unei expertize medicale la comisie,mama dvs va fi incadrata ca persoana cu handicap,si apoi depinde de tipul handicapului pe care-l va avea se va incadra intr-un grad de handicap din urmatoarele: usor,mediu,accentuat sau grav. Dupa mine parerea mea,la situatia in care se afla,va fi incadrata in ultimele 2. Dar nu va faceti sperante,totul depinde de boala care i-o va gasi medicii si de comisia de expertiza medicala.

Sper sa va fie de folos....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie persoane cu handicap in urma accident vascular cu paralizie cristi091974 cristi091974 mama mea (62 ani) a facut accident vascular cerebral in dec.2010.De atunci a ramas paralizata pe partea stanga.In urma recuperarilor poate folosi cat de cat ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala + pensie/indemnizatie de invaliditate? se poate? viorel.cucu2000 viorel.cucu2000 Tatal meu are 61 ani si de doi ani este pensionat cu pensie permanenta pentru boala (TBC). Stagiul de cotizare la CAS este de 29 de ani. De curand a avut un ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru handicap anca curtean anca curtean buna mama mea are boala poliartrita reumatoida seropozitiva in stadiu destul de avansat.A fost pensionata in gradul 2 din momentul primirii diagosticului.si as ... (vezi toată discuția)