avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revisal

Doresc sa stiu daca mai are cineva probleme cu inregistrarea contractelor de munca ale asistentilor personali pe durata determinata, care se prelungesc in fiecare an.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 8 Septembrie 2011
In ce sens sunt aceste probleme?
Sunt angajata unei institutii publice, care angajeaza asistenti personali ai persoanelor cu handicap grav.
Asistentii personali ai persoanelor cu handicap sunt angajati in baza Legii nr. 448/96,republicata, pe perioada der valabilitate a certificatului persoanei bolnave. Certificatele de handicap au, in cele mai multe cazuri valabiliate un an. Dupa un an bolnavul se prezinta la comisia de protectia a persoanelor cu handicap pentru emiterea unui alt certificat. Asistentul personal al respectivului bolnav este angajat pe durata determinata, pe perioada de valabilitate a cerificatului, contract care se prelungeste an de an, depasind termenul legal de maxim 3 ani, cat prevede Codul muncii pentru prelungirea contractelor pe durata determinata.
Se cunoate acest aspect de catre inspectorii de la ITM , dar Codul muncii nu prevede nici o exceptie.
Cand am incercat sa validez formularul xml pentru preluarea datelor din vechiul revisal in noul revisal acest aspect, al contractelor pe durata determinata care depasesc trei ani de la data incheierii, este perceput ca eroare si nu permite validarea formatului, respectiv nu pot sa incarc datele din vechiul revisal in noul revisal.
Am sunat la ITM Iasi, dar ei nu pot interveni in soft. S-a sugerat sa ne adresam cu o intebare pe sit-ul itmonline care gestioneaza revisalul. Am intrebat dar nu am primit raspuns.
Incerc sa aflu cum au rezolvat, sau ce demersuri au facut alti colegi, care lucreaza in alte primarii din tara care se confrunta cu aceasta problema.
Multumesc
Nu veti gasi un raspuns la problema dvs la cei care au creat softul , ci la Inspectia Muncii sau la Ministerul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire contract in revisal dana81 dana81 Buna ziua. Am si eu un asistent personal al persoanei cu handicap al carui contract a fost pe perioada valabilitatii certificatului de incadrare, respectiv ... (vezi toată discuția)
Cim asistent personal al persoanei cu handicap grav legorodi legorodi Buna ziua, Cu ce articol din Codul Muncii inceteaza cim al asistentului personal al persoanei cu handicap grav, in cazul in care bolnavul nu mai are ... (vezi toată discuția)
Contract de munca incheiat pe perioada determinata - asistent personal geanina_Prv geanina_Prv conf. Legii 448/2001, persoana cu handicap grav are dreptul la un asistent personal al carui contract de munca se incheie pe perioada valabilitatii ... (vezi toată discuția)