avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters378070

Activitate ContSters378070

Buna ziua,

In ce conditii legale poate repeta un copil clas pregatitoare? Rezultatele scolare nu sunt satisfacatoare, familia decide sa nu continue clasa I, copill s-ar frustra din cauza decalajului comparativ cu restul clasei si nu ar reusi sa se acorde cu noile cerinte scolare?

Imi puteti indica, va rog, cadrul legal?

Multumesc!
Bună seara,
Mama mea a mostenit 2 hectare de pamant dupa decesul bunicii, acum 8 ani. Bunica avea 4 hectare, avand doua fiice, ar reveni cate 2 ha.pt fiecare. Nu s-a facut succesiunea pana in ziua de astazi, cele 4 hectare au fost date in arenda de catre sora mamei care a si semnat un act de dare in arenda cu un arendas, pe toate cele 4 hectare, mama nestiind acest lucru. In prezent, dorim sa facem succesiunea pe terenul respectiv, mama neavand niciun act, dar sora ei confirmand ca nu are nici ea act de proprietate pe teren, ca a platit toate impozitele anuale aferente celor 4 hectare, mai putin pt anul in curs si ca in cei 8 ani a luat bunurile obtinute (cereale) de pe cele 4 hectare, de la arendas.

Am vrea sa va intrebam ce acte ar trebui sa solicite mama de la primarie sau de la alte institutii pentru a cere fie partea cuvenita din acesti 8 ani (pt cele 2 hectare care ii revin) sau daca poate cere ca de acum inainte, pt viitorii 8 ani să intre ea in posesia bunurilor sau a sumele cuvenite. Trebuie sa ne adresam instantei pentru transarea situatiei? Sora mamei nu doreste sa regleze chestiunea cum se cade, considerand ca cei 8 ani tin de trecut, iar arendasul, in opinia noastra are partea lui de culpa, semnand cu un singur mostenitor, chiar daca succesiunea nu era facuta.

Care sunt pasii care trebuie urmati pt realizarea succesiunii, ce acte trebuie sa detina mama pt realizarea acesteia si cum isi poate cere drepturile pomenite mai sus? Carei instante /institutii sa se adreseze, cuce acte si in ce maniera?

Va multumesc, astept raspuns.
As dori sa va consult in vederea deschiderii unei firme. Incepand cu luna iunie m-ar interesa sa deschid un foarte mic atelier de haine in colectii mici, cu piese unicat, foarte atent lucrate.

As avea nevoie sa stiu care sunt formulele juridice pentru care as putea opta in vederea deschiderii acestui atelier, care sunt formalitatile ce trebuie indeplinitate, care este durata efectiva a procesului prin care pot deschide o firma, presupun.

In al doilea rand, as vrea sa stiu in ce masura as putea primi consultanta pentru realizarea unui buget corect, in vederea solicitarii unui imprumut necesar deschiderii atelierului. Angajarea unui contabil este obligatorie sau pot tine singura contabilitatea, cel putin in primele luni? Ce presupune angajarea de personal (ex: o croitoreasa); cum trebuie procedat pentru depunerea cartii de munca a acesteia, dar si a mea?

Exista vreo forma legala prin care pot obtine facilitati reale din partea statului? Ex.: o finantare partiala a chiriei spatiului unde urmeaza a fi deschis atelierul sau achizitia de materiale necesare (2 masini de cusut ș.a.a)?

Multumesc