avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Activitate AlexandruMarginean

Activitate AlexandruMarginean

Buna ziua,
Detin un PFA , caen 7112.
1) Anul trecut (2016), prin declaratia 220, am estimat un venit sub 35% din salariul mediu pe economie si nu am platit CAS-ul. Venitul real din 2016 a trecut de cei 35% din salariul mediu si acum trebuie sa platesc pensia pe anul trecut.
2) Pe anul curent (2017), prin declaratia 220, o sa estivez un venit peste cei 35%, deci trebuie sa platesc si CAS-ul.

Problema este urmatoarea: declaratia 600 contine la:
- II.1 - plata pe anul precedent
- II.2 - plata pe anul curent

Cum procedez la completarea declaratiei?
a) Declar doar II.2 pentru anul curent si din declaratia 200 reieste pentru anul precedent?
b) Declar II.1 si II.2. pe aceeasi declaratie.
c) Declar II.1 si II.2. pe declaratii diferite si le depun pe amandoua.
d) Alte variante propuse de dumneavoasta.
Răspuns la discuția PFA - Deducere auto 50% sau 100%
Pentru deducerea de 50%, mai trebuie foaie de parcurs sau ordin de deplasare?
Buna ziua,
Ma numesc Alexandru Marginean. Detin un PFA cu CAEN 7112.
Am citit astazi la dumneavoastra pe pagina:
- "PFA 2016: Ce cheltuieli poţi deduce şi în ce condiţii?" si scrie la cheltuieli deductibile:
-"cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii, aferente autoturismelor folosite de contribuabil sau membru asociat sunt deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecărei persoane. De asemenea, este menținută și limitarea la 50% a cheltuielilor aferente autoturismelor, similar regulilor de la impozitul pe profit."
Incepand de anul acesta vreau sa introduc in contabilitate si cheltuielile aferente autoturismului.
1) Vreau sa stiu daca este obligatoriu sa deduc doar 50% din cheltuieli sau se poate si 100% (pentru masina am facut contract de comodat).
2) Daca se poate, ma mai intereseaza un model de completare foaie de parcurs.

Va multumesc!