avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare declaratie 600
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare declaratie 600

Buna ziua,
Detin un PFA , caen 7112.
1) Anul trecut (2016), prin declaratia 220, am estimat un venit sub 35% din salariul mediu pe economie si nu am platit CAS-ul. Venitul real din 2016 a trecut de cei 35% din salariul mediu si acum trebuie sa platesc pensia pe anul trecut.
2) Pe anul curent (2017), prin declaratia 220, o sa estivez un venit peste cei 35%, deci trebuie sa platesc si CAS-ul.

Problema este urmatoarea: declaratia 600 contine la:
- II.1 - plata pe anul precedent
- II.2 - plata pe anul curent

Cum procedez la completarea declaratiei?
a) Declar doar II.2 pentru anul curent si din declaratia 200 reieste pentru anul precedent?
b) Declar II.1 si II.2. pe aceeasi declaratie.
c) Declar II.1 si II.2. pe declaratii diferite si le depun pe amandoua.
d) Alte variante propuse de dumneavoasta.

Alte discuții în legătură

Declaratii,contracte pfa & semnatura electronica Ankora Ankora 1.Ce declaratie se depune si unde in termen de 15 zile de la infiintarea PFA-neplatitor TVA, CAEN 7311, iar apoi care sunt cele obligatorii, unde se depun si ... (vezi toată discuția)
Declaratii anaf pentru pfa BogdanEnache BogdanEnache Buna ziua! Saptamana aceasta am infiintat un PFA si am trecut si pe la ANAF pentru a depune declaratiile necesare. Acolo mi s-a spus ca daca doar ce am ... (vezi toată discuția)
Contributie cas pfi ElenaGrig ElenaGrig Buna ziua! Sunt medic colaborator PFI cu un venit net realizat pe anul 2015 de 3500 ron. In conditiile in care venitul lunar este sub 35% din salariul mediu ... (vezi toată discuția)