avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Activitate pandele

Activitate pandele

Cred ca nu s-a inteles bine care este problema.Incepind cu ianuarie 2016 impozitul pe cladiri detinute de persoanele fizice care au in locuinta o firma cu sediul social,trebuie sa depuna pina pe 31.03.2016 .,o declaratie cu suprafetele din casa ocupate de firma.In functie de aceste declaratii persoana fizica va fi impozitata diferit ,o data ca persoana rezidenta si pentru firma ca nerezidenta,si este obligatoriu sa fie facut un raport de evaluare de un expert.
Am intrebat;Daca facem un act aditional acum, la contractul de comodat cu care s-a infiintat firma,unde se comunica acest act aditional..
Dupa ce se stabileste impozitul de catre primarie,acesta se plateste in 2 rate;prima rata pina pe 31.03.2016 si a doua pina pe 30.09.2016.

Am infiintat un SRL avind sediul social intr-o locuinta persoana fizica.,in baza unui contract de comodat,fara sa specific nimic despre cine plateste utilitatile,respectivii care mi-au cedat dreptul de folosinta fiind parintii mei Acum as dori sa
micsorez suprafata pe care am mentionat-o in contractul de comodat,deoarece e cam mare si nu se justifica avind nevoie doar de un birou-firma- are cod CAEN 7112.activitate de proiectare.(si mai ales ca se mareste si impozitul pe clasire.)

Va rog sa-mi comunicati cum este legal si daca respectivul act se depune la ONRC
si FISC si care sunt cheltuielile cu respectiva modificare.
Va multumesc foarte mult pentru intelegere.