avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Modificare contract de comodat PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Modificare contract de comodat PFA

Am infiintat un SRL avind sediul social intr-o locuinta persoana fizica.,in baza unui contract de comodat,fara sa specific nimic despre cine plateste utilitatile,respectivii care mi-au cedat dreptul de folosinta fiind parintii mei Acum as dori sa
micsorez suprafata pe care am mentionat-o in contractul de comodat,deoarece e cam mare si nu se justifica avind nevoie doar de un birou-firma- are cod CAEN 7112.activitate de proiectare.(si mai ales ca se mareste si impozitul pe clasire.)

Va rog sa-mi comunicati cum este legal si daca respectivul act se depune la ONRC
si FISC si care sunt cheltuielile cu respectiva modificare.
Va multumesc foarte mult pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:47, 14 Ianuarie 2016
Dat fiind ca Impozitul pe clădiri este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care are în proprietate clădirea la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior, anul acesta se va plati impozitul asa cum reiese din actele existente la 31 dec 2015.
Modificarea cu privire la contractul de comodat si suprafete trebuie publicata la Registrul comertului si in Monitorul oficial si efectele se vor resimti din 2017.
Daca va incalzeste, jumatate de tara este in situatia dvs., neplacut, foarte neplacut.
Cred ca nu s-a inteles bine care este problema.Incepind cu ianuarie 2016 impozitul pe cladiri detinute de persoanele fizice care au in locuinta o firma cu sediul social,trebuie sa depuna pina pe 31.03.2016 .,o declaratie cu suprafetele din casa ocupate de firma.In functie de aceste declaratii persoana fizica va fi impozitata diferit ,o data ca persoana rezidenta si pentru firma ca nerezidenta,si este obligatoriu sa fie facut un raport de evaluare de un expert.
Am intrebat;Daca facem un act aditional acum, la contractul de comodat cu care s-a infiintat firma,unde se comunica acest act aditional..
Dupa ce se stabileste impozitul de catre primarie,acesta se plateste in 2 rate;prima rata pina pe 31.03.2016 si a doua pina pe 30.09.2016.

S-a inteles bine, din pacate dvs. nu ati inteles complet, nici legea si nici ce am scris eu mai sus (va rog sa recititi ce am scris si sa luati de bun) :((
Obligatia depunerii declaratiei pana la 31.03.2016 se refera la stabilirea unei situatii de fapt si de drept existenta la 31.12.2015, data din calendar in raport cu care se plateste impozitul pentru 2016, asa incat orice modificare in acte facuta incepand cu 01.01.2016, isi produce efectele incepand cu 01.01.2017, astfel incat fie ca actionati azi, fie peste 10 luni in cursul anului 2016, este totuna (din pacate). :((
Indiferent de interpretari, asa cum vi s-a sugerat mai sus, modificarea contractului de comodat trebuie inregistrata la registrul comertului.
Ceea ce va sugera in postarea de mai sus era ca da, declaratia aceea se depune pana la 31 martie anul acesta, dar se trec acolo in declaratie informatii care sunt in vigoare la 31 decembrie 2015. Adica daca doreati sa faceti aceste ghidusii trebuia sa le fi facut pana pe 31 decembrie.
Din ce au anuntat se plateste daca ai activitate economica. Daca e doar sediu administrativ nu ai probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit locuinta 2016 leosimi leosimi Buna ziua, Am urmatoarea situatie: apartament pe pe persoana fizica, proprietari sot si sotie. Apartamentul are 53 metri patrati, 2 camere, 1 bucatarie, 1 ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire rezidentiala nicolaeelena nicolaeelena In locuinta de domiciliu are sediul si un PFA pe numele unui membru al familiei. Acesta utilizeaza propriul dormitor pentru desfasurarea activitatii, fiind-i ... (vezi toată discuția)