avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit locuinta 2016
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit locuinta 2016

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: apartament pe pe persoana fizica, proprietari sot si sotie. Apartamentul are 53 metri patrati, 2 camere, 1 bucatarie, 1 baie, 2 balcoane.

Exista o microintreprindere inregistrata cu sediul social la acest apartament unde sotul este asociat unic si adminstrator. Firma nu are alt punct de lucru inregistrat.

In acelasi timp exista si PFA cu norma de venit inregistrat pe numele sotiei.

Intre micro si proprietar sotie exista semnat un contract de comodat pe baza caruia s-au dedus cheltuielile cu intretinerea (apa, gaz, curent) pana la data de 31 decembrie 2015. Contractul de comodat nu continea delimitare de suprafete.

La data de 01 ianuarie 2016 s-a intocmit un act aditional la contractul de comodat prin care se garanteaza accesul la locuinta cu titlu gratuit fara a mai deduce cheltuielile cu utilitatile, aceste chetluieli fiind suportate de proprietari, persoane fizice. In continuare contractul de comodat nu contine delimitare de suprafete.

In cazul PFA-ului nu exista contract de comodat, nu s-a cerut un astfel de document la infiintare.

Intrebari:
1. Cum se calculeaza impozitul pe locuinta pentru anul 2016? Exista posibilitatea calcularii impozitului 100% pe persoana fizica? (nu inteleg notiunea de activitate comerciala)

2. In cazul in care impozitul trebuie calculat mixt (nu exista sanse sa fie calculat 100% pe persoana fizica) ce actiuni trebuie intreprinse? Ma refer la evaluator, alt contract de comodat, inregistrare contract de comodat la registrul comertului!?

Multumesc anticipat si sper sa ma ajutati sa ajung la o solutie finala incat sa-mi platesc impozitul corect.

Alte discuții în legătură

Impozit cladiri rezidential - pfa, va rog indrumare anca_ro anca_ro Buna ziua, am un PFA la adresa la care locuiesc. Sunt in situatia in care spatiul rezidential fata de spatiul nerezidential nu sunt delimitate specific in ... (vezi toată discuția)
Impozitarea cladirilor dupa noul cod fiscal cristianba cristianba Buna ziua, La completarea Declaratiei de impunere privind imozitul pe cladiri pt persoane fizice pt anul 2016, nu sunt sigur daca incadrez corect locuinta, ... (vezi toată discuția)