Si daca angajatul e víctima unui abuz si nu a comis acea fapta cum se poate dovedi ca a făcut-o sau cum se poate apăra el?
Cornel Vasile a scris:
V-am explicat trebuie da existe un referat, o nota prin câte se aduce la cunoștință conducerii săvârșirea unei fapte care constituie abatere disciplinara.
Abaterile disciplinare se pot lua in considerare fara un proces verbal de constatare? (o dovada clara a abaterii)
O abatere disciplinara reprezinta o fapta ”comisa” ? Din cate stiam cuvantul ”comis” este folosit numai in cadrul Politiei si in terminologia de drept/juridica.
Această declaratie ar putea fi usor atacată sau contestată, datorită faptului ca din ea nu reiese ceea ce trebuie sa declare solicitantul de credit.
Pentru a obţine creditul solicitantul trebuie sa se incadreze in niste condiţii de creditare, iar pentru a se incadra in acele condiţii, situaţia lui trebuie sa fie PRECISĂ: ARE sau NU ARE locuinţă.
Bancile (unele) au inteles total greşit modul de redactare al acestei declaraţii, cu toate ca pe unele modele... este scris clar: "Declaraţia va fi dată în faţa notarului (in forma autentică) si se va alege varianta care corespunde situaţiei reale a declarantului".
Buna ziua. In anumite declaratii date de parti apare urmatoarea expresie: Eu, sumbsemnatul ............ casatorit, fie nu deţin în proprietate exclusivă sau împreună cu soţia nicio locuinţă, indiferent de modul şi de momentul în care a fost dobândită, fie deţin în proprietate exclusiva sau împreună cu soţia, cel mult o locuinţă, dobandită prin orice alt mod decat prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 mp".
Lasand o asemenea afirmatie intr-o declaratie, situatia REALA a declarantului nu este confirmata, ea ramanad in "ceata", de aici rezultand o declaratie ambigua.
Ce e si mai trist... e ca tocmai juristii de la respectivele banci, indruma notarii sa elibereza asemenea acte.
Intrebarea mea este: E legal asa ceva? Nu pot aparea pe viitor probleme sau piedici datorita acestor declaratii?
Problema a mai fost discutata ..dar din partea bancilor vin tot raspunsuri la fel de ambigue....