Multumesc mult pt. raspunsul la intrebarea mea.
Prietena mea a intrebat deja la Ambasada Romaniei in Seul dar a primit ca raspuns " Nu stim, nu am avut de a face cu asa ceva pana acum".
Oricum, sfatul meu a fost sa se intereseze direct la Serviciul de Imigrari din orasul in care va dori sa domicilieze in Romania.
Sunt de acord cu dvs ca in Legea Cetateniei nu se specifica si nu se excepteaza in acelasi timp cazul prietenei mele.
Ma numesc Teodora Suciu si cu respect apelez a expertiza dvs. juridica pentru urmatoarea situatie:
In prezent locuiesc in Seul iar o prietena buna ar dori sa redobandeasca cetatenia romana la care a renuntat voluntar acum 20 ani. Motivul renuntarii voluntare a fost determinat de faptul ca acum 20 ani in Coreea legislatia coreana nu acorda strainilor beneficiile prezente astazi.
Mentionez ca in prezent doamna in cauza are cetatenia coreana.
Am studiat Legea Cetateniei Romane si am vazut ca, cetatenia romana se acorda " La cerere" persoanei fara cetatenie si cetateanului strain daca indelineste criteriile mentionate in lege.
Ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca nu cumva un cetatean roman care a
renuntat voluntar la cetatenie sa nu fie un impediment in aplicarea art. 8 mai sus mentionat.
Deoarece in prezent nu locuiesc in Romania nu am posibilitatea de a ma deplasa la Serviciul de Imigrari pt. a le solicita ajutorul precum si pt. faptul ca nu mai beneficiez de abonament la " Legis" etc, nu am posibilitatea de a studia ultimele modificari legislative.