De cateva luni stau in chirie cu inca doua persoane, X si Y. X, care sustine ca este tot chiriasa, e sora cu proprietara. Cand am venit, am crezut ca X este adevarata proprietara, dar abia dupa 30 de zile am aflat cine este de fapt. Proprietara adevarata este plecata in strainatate. X a cerut o anumita suma de bani drept garantie, spunand ca va folosi acea suma pentru a plati cheltuielile ramase dupa eventuala mea plecare definitiva. Eu si Y platim aceeasi suma, chiar daca impartim o singura camera. Nu exista contract de inchiriere, nu am intimitate si nici libertate in vreun fel.
Cand m-am mutat aici, X nu era prezenta, era fratele dansei, Z, care dormea aici impreuna cu cineva, in camera lui X. X a sosit abia dupa doua zile si m-a anuntat ca Z va sta cu noi pentru o perioada mai lunga de 14 zile, si nu a specificat cum s-ar imparti cheltuielile pe acea luna datorita acestui fapt, sau daca Z ar contribui in vreun fel la plata cheltuielilor. Au mai fost cateva zile in care X si-a adus familia sau prietenii sa doarma peste noapte la apartament. La un moment dat, administratorul blocului a intrebat-o pe X inca o data cate persoane se afla in apartamentul nostru, daca nu cumva sunt mai mult de trei persoane.
Eu am fost plecata timp de doua saptamani de la apartament. X mi-a trimis un mesaj, chiar in ajunul sarbatorilor, sa ii trimit o anumita suma de bani in contul bancar deoarece sosisera doua facturi in lipsa mea. I-am specificat ca nu avusesem posibilitatea de a-i trimite banii chiar in acel moment, ci abia cand ma intorc in oras. Am rugat-o frumos sa ia din suma pe care i-am dat-o odata cu venirea mea, drept garantie, pana la sosirea mea. Apoi, cand as fi sosit, as fi pus inapoi cat lipsea. Raspunsul ei a fost ca altfel a fost intelegerea, banii aceia ca si cum nu exista, ca scopul lor este doar de a plati chletuielile la plecarea mea definitiva, nu in acel moment. Pana la urma se presupuse ca daduse din propriul buzunar, si i-am dat banii cand sosisem la apartament. In cel moment am rugat-o sa semneze un dublu exemplar cu data, si cu suma pe care eu am dat-o si dansa a primit-o. I-am reprosat ce m-a deranjat si mi-a pus in vedere sa plec pana la sfarsitul lunii.
Care este parerea dumneavostra? Poate fi X penalizata pentru ce am mentionat mai sus? Va multumesc.