avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nereguli in chirie. Poate fi persoana X penalizata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nereguli in chirie. Poate fi persoana X penalizata?

De cateva luni stau in chirie cu inca doua persoane, X si Y. X, care sustine ca este tot chiriasa, e sora cu proprietara. Cand am venit, am crezut ca X este adevarata proprietara, dar abia dupa 30 de zile am aflat cine este de fapt. Proprietara adevarata este plecata in strainatate. X a cerut o anumita suma de bani drept garantie, spunand ca va folosi acea suma pentru a plati cheltuielile ramase dupa eventuala mea plecare definitiva. Eu si Y platim aceeasi suma, chiar daca impartim o singura camera. Nu exista contract de inchiriere, nu am intimitate si nici libertate in vreun fel.
Cand m-am mutat aici, X nu era prezenta, era fratele dansei, Z, care dormea aici impreuna cu cineva, in camera lui X. X a sosit abia dupa doua zile si m-a anuntat ca Z va sta cu noi pentru o perioada mai lunga de 14 zile, si nu a specificat cum s-ar imparti cheltuielile pe acea luna datorita acestui fapt, sau daca Z ar contribui in vreun fel la plata cheltuielilor. Au mai fost cateva zile in care X si-a adus familia sau prietenii sa doarma peste noapte la apartament. La un moment dat, administratorul blocului a intrebat-o pe X inca o data cate persoane se afla in apartamentul nostru, daca nu cumva sunt mai mult de trei persoane.
Eu am fost plecata timp de doua saptamani de la apartament. X mi-a trimis un mesaj, chiar in ajunul sarbatorilor, sa ii trimit o anumita suma de bani in contul bancar deoarece sosisera doua facturi in lipsa mea. I-am specificat ca nu avusesem posibilitatea de a-i trimite banii chiar in acel moment, ci abia cand ma intorc in oras. Am rugat-o frumos sa ia din suma pe care i-am dat-o odata cu venirea mea, drept garantie, pana la sosirea mea. Apoi, cand as fi sosit, as fi pus inapoi cat lipsea. Raspunsul ei a fost ca altfel a fost intelegerea, banii aceia ca si cum nu exista, ca scopul lor este doar de a plati chletuielile la plecarea mea definitiva, nu in acel moment. Pana la urma se presupuse ca daduse din propriul buzunar, si i-am dat banii cand sosisem la apartament. In cel moment am rugat-o sa semneze un dublu exemplar cu data, si cu suma pe care eu am dat-o si dansa a primit-o. I-am reprosat ce m-a deranjat si mi-a pus in vedere sa plec pana la sfarsitul lunii.
Care este parerea dumneavostra? Poate fi X penalizata pentru ce am mentionat mai sus? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:38, 20 Ianuarie 2016
Este situatie delicata in conditiile in care nici dv,nici X nu detineti contract de inchiriere cu clauze concrete
In conditiile in care dv nu ati incheiat contract de inchiriere cu proprietarul de fapt si de drept al spatiului cu destinatia de locuinta ,este mai mult decat de neinteles cum ati putut avansa unui tert la mutarea in apartament o suma de bani cu titlu de garantie
Atat timp cat nu exista incheiate documente in care sa se prevada concret obiect,termen,
contravaloare chirie,garantie,conditie reziliere,litigii,dv locuiti fra forme legale
Atat timp cat dv nu aveti incheiatniciun document la momentul avansarii garantiei,X poate justifica suma in diferite moduri=datorie,imprumut,etc
Incercati fie sa incheiati contract de inchiriere cu clauze concrete,fie analizati oportunitatea gasirii unui proprietar responsabil care sa se respecte pe el si pe chiriasul sau
Succes 1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema contract inchiriere apartament Ina_2011 Ina_2011 Doua persoane au inchiriat un apartament cu 2 camere in Bucuresti cu 350 eur./luna (adica 175 eur. de persoana) anul trecut. Contractul s-a incheiat intre ... (vezi toată discuția)
Probleme cu chiriasii vankina vankina Buna ziua! Am o problema cu un chirias care are contract pana la sfarsitul anului 2009. In momentul acesta nu are chiria si unele facturi platite la zi (in ... (vezi toată discuția)
Speta in cazul art 205 si art 206 din codul penal anamaria85 anamaria85 In aceasta speta sunt implicate mai multe persoane: X care este proprietarul unui apartament, Y care este fostul chirias al aceluiasi aprtament, Z care este ... (vezi toată discuția)